DomovNovicePred nami je pustni konec tedna

Pred nami je pustni konec tedna

KulturaNaši krajiNoviceProsti časTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Sproščanje ukrepov je pripomoglo k temu, da bo v naslednjih dneh tudi v destinaciji Koper nekaj pustnega dogajanja.

Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper je odločitev o odpovedi letošnje Istrske pustne povorke sicer sprejel že januarja, ko je epidemiološka slika kazala na to, da sproščanja ukrepov, ki bi omogočali organizacijo in izvedbo prireditve, še nekaj časa ne bo. Priprava na pustovanje pri društvih in skupinah, ki običajno sodelujejo na pustni povorki, namreč terjajo večmesečne priprave in v času, ko bi morali skupinsko urejati vozove in šivati pustna oblačila, druženje ni bilo dovoljeno, zato klub sproščanju ukrepov v zadnjem tednu tradicionalne pustne povorke v Kopru letos ne bi uspeli pravočasno organizirati. Bodo pa za veselo pustno vzdušje z manjšimi dogodki in prireditvami kljub temu poskrbeli na različnih koncih destinacije Koper.

Tako bo v Centru mladih Koper jutri, v soboto, 26. februarja, od 20. ure dalje dogodek Maškarada zmerne svobode ali Za-Pust-i-PCT, ki ga bo zaznamoval ples v pustnih maskah v ritmih DJ JK Soul. Vstop na dogodek bo brezplačen, najboljšo pustno masko pa bodo nagradili.

Ples v maskah jutri prirejajo tudi v hotelu Grand Koper, pustovanje oziroma Yugo pustovanje pa v Bellavita bar Koper. Sicer bodo za manjša pustovanja oziroma vaške pustne povorke poskrbeli tudi na podeželju destinacije Koper. Pustni obhod po vasi bo v soboto in nedeljo v Dekanih, v soboto ob 14. uri v vasi Loka, v nedeljo, ob 12. uri, pa se bo pustna povorka sprehodila tudi po Gračišču in Loparju. V nedeljo ob 10. uri društvo Dobra volja Škofije pripravlja Otroško pustno rajanje, ki ga bosta popestrila sprevod maškar s harmoniko (ob 10. uri) in čarovnik Toni (ob 11. uri). Nekaj pustnega vzdušja pa bo zavladalo tudi na Pomjanu, kjer že ves teden pripravljajo strašila, ki jih bodo razstavili v nedeljo po kosilu.

Na svoj račun pa bodo prišli tudi športni navdušenci. Kolesarski odsek Obalnega planinskega društva namreč vabi na pustno kolesarjenje. Zbor kolesarjev v maskah bo na parkirišču pred stadionom Bonifika v nedeljo, 27. februarja, ob 9. uri.

Foto: ZMKT, Jaka Ivančič