DomovNovicePREDSEDNIŠKE VOLITVE 2017: Jutri začetek predčasnega glasovanja

PREDSEDNIŠKE VOLITVE 2017: Jutri začetek predčasnega glasovanja

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Pred nedeljskimi predsedniškimi volitvami vstopamo v finalno etapo predvolilne kampanje. Kandidati imajo še nekaj dni časa, da prepričajo še neopredeljene volivce oziroma svoje simpatizerje privabijo na volišča. Volivci pa lahko enemu od kandidatov glas namenijo na predčasnih volitvah že od torka dalje.

Pričakovati je, da bodo kandidati v zadnjih dneh kampanje intenzivneje nagovarjali volivce in bodo stalno prisotni na ulicah in trgih različnih slovenskih krajev, v večji meri pa se bodo posluževali tudi družbenih omrežij.

Bomo že v nedeljo dobili novega predsednika države? Foto: arhiv ekoper.si

V dneh pred volitvami jih čaka še nekaj televizijskih soočenj, ki bodo priložnost za prepričevanje še neopredeljenih volivcev in mobilizacijo volilnega telesa.

Enemu od deveterice lahko volivci glas namenijo že na predčasnem glasovanju, ki bo potekalo od torka do četrtka med 7. in 19. uro na sedežih okrajnih volilnih komisij.

Do četrtka pa se volivci še lahko prijavijo za nekatere posebne oblike glasovanja: za glasovanje na volišču zunaj kraja stalnega prebivališča, glasovanje na volišču, dostopnem za invalide, in glasovanje na domu.