DomovNovicePREDSEDNIŠKE VOLITVE: Volilna kampanja se izteka

PREDSEDNIŠKE VOLITVE: Volilna kampanja se izteka

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Volilna kampanja pred nedeljskimi predsedniškimi volitvami se izteka, deveterica kandidatov ima le še danes čas za prepričevanje volivcev, naj glas namenijo prav njim. Opolnoči pa bo začel veljati volilni molk, ko bo vsakršno nagovarjanje volivcev prepovedano.

Kandidati lahko današnji dan izkoristijo za to, da prepričajo še neopredeljene volivce oziroma svoje simpatizerje privabijo na volišča. Tako se bodo še danes srečevali z volivci, zvečer pa se bodo vsi udeležili še zadnjega televizijskega soočenja.

Foto: arhiv ekoper.si

V času kampanje, ki se je začela 22. septembra, jih je sicer večina stavila na družbena omrežja in neposreden stik z volivci. Nekateri so se med njih podali peš ali z vozili in se z njimi družili na različne načine.

Vsi kandidati lahko volivce nagovarjajo le še do polnoči, ko bo nastopil volilni molk. Tega bo treba spoštovati do nedelje do 19. ure, ko se bodo zaprla volišča po državi. V tem času je prepovedana vsakršna dejavnost, ki bi volivce navajala k takšnemu ali drugačnemu glasovanju.

Na ministrstvu za notranje zadeve bo v času volilnega molka delovala dežurna služba, kamor bodo lahko državljani sporočali podatke o domnevnih kršitvah. Od sobote od polnoči do 7. ure ter od sobote od 19. ure do nedelje do 7. ure lahko državljani morebitne kršitve sporočajo na telefonsko številko 080 12 00. Preko dneva, torej v soboto in nedeljo od 7. do 19. ure, pa bo kršitve volilnega molka mogoče sporočati na telefonsko številko 080 21 13.