DomovNovicePredsedniške volitve: zadnji dan predčasnega glasovanja

Predsedniške volitve: zadnji dan predčasnega glasovanja

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Pred nedeljskimi predsedniškimi volitvami je danes še zadnji dan predčasnega glasovanja. Volišča bodo med 7. in 19. uro odprta na sedežih okrajnih volilnih komisij na upravnih enotah in izpostavah.

Predčasno glasovanje poteka od torka. Prvi dan predčasnega glasovanja je po podatkih Državne volilne komisije glasovalo 7750 volivcev, kar je 0,45 odstotka vseh volilnih upravičencev.

Koprski kandidat za predsednika RS in župan Mesten občine Koper Boris Popovič

Predsedniške volitve bodo sicer v nedeljo, ko se bo po državi in na diplomatsko-konzularnih predstavništvih odprlo več kot 3000 volišč.

Za predsedniški stolček se na šestih volitvah v državi poteguje devet kandidatov, ki so na glasovnici navedeni v naslednjem vrstnemu redu: Suzana Lara Krause (SLS), Angelca Likovič (Za otroke), Maja Makovec Brenčič (SMC), Boris Popovič (Slovenija za vedno), Andrej Šiško (Zedinjena Slovenija), Marjan Šarec (Lista Marjana Šarca), Borut Pahor (neodvisni kandidat), Ljudmila Novak (NSi) in Romana Tomc (SDS).

V zadnjih dveh dne se obetata še dva velika soočenja, danes ob 20. uri na Televiziji Slovenija in jutri, 20. oktobra 2017, ob 21. uri na POP TV.