DomovNovicePrestižna kulinarična doživetja v sklopu IRONMAN

Prestižna kulinarična doživetja v sklopu IRONMAN

Naši krajiNoviceProsti časŠportTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

V nedeljo, 22. septembra, bodo južnoprimorske občine že drugo leto zapored gostile triatlonce iz vsega sveta na prestižni triatlonski prireditvi I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3 Slovenian Istria 2019. Letošnja ključna novost v spremljevalnem dogajanju bo Teden restavracij IRONMAN, v katerem bo sodelovalo devet izbranih primorskih restavracij.

Že prihodnjo sredo, 18. septembra, štiri dni pred startom druge izvedbe triatlona I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3 Slovenian Istria 2019, se bo začel Teden restavracij IRONMAN, ki bo trajal vse do 25. septembra. V tem času bodo v izbranih restavracijah vsem gostom na voljo posebni meniji IRONMAN z istrskimi dobrotami.

Organizatorji s podporo Slovenske turistične organizacije želijo na ta način promovirati izvrstno istrsko kulinariko in hkrati triatloncem ter njihovim spremljevalcem ponuditi vrhunsko kulinarično izkušnjo, ki bo dodatno pripomogla k nepozabni izkušnji. »Prvi cilje je, da atlete takoj po prihodu na destinacijo seznanimo s kakovostno ponudbo lokalnih specialitet. Zato smo že od začetka želeli izbrati prepoznavne lokalne restavracije z najboljšo in najbolj popolno ponudbo mediteranske oziroma istrske kuhinje. Letošnja prva izvedba akcije Teden restavracij IRONMAN je obenem temelj za prihodnja leta, ko bi radi projekt kulinaričnih doživetij še razširili na celotno Obalno-kraško regijo. Veseli bomo vsakega gosta, ne le tekmovalcev,« je pojasnila Karin Marinič, ki s strani organizatorjev triatlona I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3 Slovenian Istria 2019 koordinira projekt.

V premierni izvedbi Tedna restavracij IRONMAN bo moč istrske dobrote po posebnih menijih poskusiti v portoroških restavracijah Jadro, Istrian bistro & Tapas bar in Restavraciji Marina, v sečoveljski Restavraciji Idila, v izolski Restavraciji Sonja, v koprskih Restavraciji Capra in Hiši De Rin, v marežganski Gostilni Karjola in v Restavraciji Brič (Bivij-Dekani).

Organizatorji triatlona želijo na ta način poudariti lokalno kulinarično in turistično ponudbo ter obenem spomniti širšo javnost na Projekt Slovenija ‒ Evropska gastronomska regija 2021.

Foto: Grega Valančič