DomovNovicePribližuje se zadnji Vikend na robu

Približuje se zadnji Vikend na robu

Naši krajiNoviceProsti časTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Po treh koncih tedna na Kraškem robu, polnih adrenalinskih, kulturnih in sproščujočih aktivnosti, se ta konec tedna približuje sklepni del festivala Vikendi na robu. Ta med drugim obljublja tudi nekaj za ljubitelje joge in pohodništva in za gorsko-kolesarske navdušence.

Za jutranje navdušence se dan, kot vse pretekle konce tedna, lahko začne že ob 4.30 z jutranjim opazovanjem divjadi. V spremstvu izkušenega lovca boste v tišini narave opazovali travnike in krmišča, kjer lahko z nekaj sreče ujamete pogled na srne, divje prašiče ali jelene. Aktivnost poteka tako v soboto kot tudi v nedeljo. Kliknite tukaj za več informacij.

V soboto vas bo ob 6:00 vaditeljica športne rekreacije in učiteljica joge Simona Glavan popeljala na  Jogijski sprehod na Slavnik z meditacijo.

Ste ljubitelji gorskega kolesarstva in v dobri fizični kondiciji? V nedeljo ob 9. uri Gorsko kolesarsko društvo Boshk vabi na MTB po robu – zahtevno turo na lasten pogon. Obvezna oprema je brezhibno gorsko kolo, primerno za zahtevnejše vzpone in spuste. Ekipa izkušenih kolesarjev vas bo popeljala na približno 20 kilometrov dolgo pot, na kateri boste »premagali« približno 550 višinskih metrov, trajala pa bo med tremi in štirimi urami.

Društvo plezalcev Koper tudi ta konec tedna ob 10. uri vabi na predstavitev tečajev plezanja v Centru za obiskovalce kraški rob in na preizkus plezanja na umetni plezalni steni na Škofijah.

Domačini Črnega Kala bodo tudi to soboto, med 10. in 13. uro, odprli vrata zvonika cerkve sv. Valentina. Zgrajen leta 1802, je zvonik prepoznaven po svoji rahli nagnjenosti, ki mu skupaj z votlo čebulasto kupolo daje poseben čar. Z vrha zvonika se odpira izjemen razgled na slikovito vas in okoliško pokrajino.

TKD Šavrinka in Zavod Škrateljc prirejata Veledogodek z Velikani Istre, kjer boste uživali v glasbeni pravljici VELIKANI ISTRE (glasbenik in pripovedovalec Andrej Fon) in se z interpretativnimi vodniki podali na velepohod po družinskem doživetju VELIKANI ISTRE. Ta se bo začel na Kmetiji Jakomin v Kubedu ob 11. uri.

Kulturno-zabavni program

V soboto popoldan, med 17. in 21. uro se obeta  bogat in raznolik kulturni program, ki ga bodo popestrili kratki gledališčni prizori, ki bodo poskrbeli za prijetno vzdušje in obilo smeha. Poleg tega boste lahko prisluhnili čudovitemu nastopu Pevskega zbora Rožmarin.

Vrhunec večera pa bo koncert skupin GREŠNI KOZLI in MARKET GARDEN, ki bosta poskrbeli za dinamično glasbeno doživetje in nepozabno zabavo. Medtem boste lahko uživali v odlični ponudbi lokalnih vin priznanega vinarja, ki bo poskrbel za pravo vinsko razvajanje.

Za podroben program četrtega Vikenda na robu in več informacij kliknite TUKAJ.

Foto: Jakob Bužan