DomovNaši krajiPrihaja Fantazima – z lučkami, drsališčem in bogatim programom

Prihaja Fantazima – z lučkami, drsališčem in bogatim programom

Naši krajiNoviceObvestilaProsti časTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

V soboto, 27. novembra, se v Kopru začenja Fantazima, ki bo s praznično osvetlitvijo mesta, koncerti, prazničnimi sejmi, drsališčem v Taverni in drugim dogajanjem bogatila utrip v mestu vse do 2. januarja.

Letošnja Fantazima se bo s tradicionalnim prižigom praznične razsvetljave, ki ga bo pospremil koncert Nine Pušlar na Titovem trgu, začela v soboto, 27. novembra. Ta dan bo v Taverni zaživelo tudi drsališče, sicer se bo glavnina dogajanja odvijala v samem središču mesta.

Dogajanje ob koncih tedna bodo bogatili koncerti različnih izvajalcev, med drugim bodo nastopili Hamo & Tribute 2 Love, Paul Grem, Joker Out, Primorski fantje,  Challe Salle, Luigi z bandom in Rewind Vasco Rossi Tribute ter Help! A Beatles Tribute Band. Ob sobotah in nedeljah dopoldne pa bo tudi letos pisan program za otroke. Za slednje bodo pripravili tudi prihode treh decembrskih dobrih mož, Miklavža s koncertom Romane Kranjčan 5. decembra, Božička z nastopom Aloha Christmas Show Smooth Band-a in Oto Pestnerja 24. decembra ter dedka Mraza v sklopu Silvestrovanja za otroke in koncerta skupine Čuki 30. decembra.

Dogajanje bosta popestrila tudi dva praznična sejma, in sicer med 3. in 5. decembrom Miklavžev sejem, med 23. in 26. decembrom pa Božični sejem.

Praznično vzdušje v mestu bo pričarala tudi praznična glasba po mestnih ulicah in seveda bogata osvetlitev mesta. Ta bo z nekaj manjšimi prilagoditvami precej podobna lanskoletni. V Hlavatyjevem parku pri tržnici bo znova zaživel živalski vrt z velikimi 3D živalskimi motivi, Carpacciov trg bo krasila zlata oljka, utrdba Bastion bo dekorirana v obliki darila z rdečo svetlečo pentljo. S tematskimi unikatnimi elementi ostajajo okrašena vsa krožišča ob vstopu v mestno središče, Vojkovo nabrežje in Pristaniška ulica, kjer je občina okrasitev lani še dopolnila.

Čevljarsko in Kidričevo ulico bo razsvetljevalo utripajoče zvezdnato nebo, Verdijevo ulico in razgledišče nad Bastionom pa viseče svetleče krogle, vpete v elegantno verigo nad ulico in krošnje tamkajšnjih dreves. Nespremenjena ostaja tudi osvetlitev Titovega trga, ki ga bodo krasile veličastna kočija in dve svetleči krogli, na Prešernov trg pa se letos vrača svetlobni element z angleškim napisom Rad imam Koper, ki ob dotiku zažari v spremenjeni barvi.

Novoletno obarvana bo tudi Kardeljeva ploščad, na katero bodo namestili velikega svetlobnega jelenčka in 15 metrov visoko novoletno drevo s skoraj 30 tisoč prazničnimi lučkami, ki se jim bo na novo pridružila svetleča svetlobna veriga. Praznični videz mesta bo letos dopolnila še okrasitev novega parka nad Muzejskim trgom.

Sicer bo za dodatno popestritev poskrbela tudi ekipa Radia Capris, ki bo tudi letos aktivno vpeta v dogajanje Fantazime.  Manjkala pa ne bo niti praznična gostinska ponudba v lesenih prazničnih hiškah.

Koper bo v novo leto vstopil na Titovem trgu s koncertom skupin Ne me jugat in Big Foot Mama, za vse ljubitelje istrske kulinarike pa v četrtek, 2. decembra, na Titovem trgu pripravljajo tudi zimsko edicijo Altroke Istra Gourmet Festivala, ki je v poletnih mesecih na različnih prizoriščih destinacije Koper naletel na odličen odziv. Slednjega bodo popestrile melodije legendarne skupine Faraoni oziroma zasedbe Vsega so krivi Faraoni.

Župan Mestne občine Koper Aleš Bržan je na današnji novinarski konferenci poudaril, da si občina in Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper s Fantazimo želita ljudem pričarati praznično vzdušje, direktorica Zavoda za mladino, kulturo in turizem Koper Mojca Vojska pa je povedala, da bodo program izvajali v skladu z veljavnimi ukrepi.

Foto: MOK, ZMKT