DomovNovicePrihaja Letni kino v Semedeli

Prihaja Letni kino v Semedeli

KulturaNaši krajiNoviceObvestilaProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Na podlagi projekta participativnega proračuna Mestne občine Koper »Predlagam – odločam« je nastal Letni kino v Semedeli. Na parkirišču Krajevne skupnosti Semedela na Jurčičevi ulici 2 se bodo v toku poletja odvili štirje filmski večeri, ki bodo v juliju in avgustu vsak drugi torek občinstvu ponujali izbor filmskih vsebin, ki jih ni moč videti povsod. Program bo zajemal tako slovenske kot evropske filme, poleg dveh celovečernih filmov se bodo na platnu znašli tudi kratki filmi ter jagodni izbor najboljših slovenskih videospotov.

Jutri, 5. julija, se bo ob 21. uri odvrtela nova slovenska uspešnica, »Prasica, slabšalni izraz za žensko« (2021), ki jo je režirala Tijana Zinajić.

V torek, 19. julija, nas ob 21. uri čaka izbor kratkih filmov, ki ga v sodelovanju z Mednarodnim festivalom kratkega filma – FEKK, pripravlja kurator Matevž Jerman.

V torek, 2. avgusta, se bo ob 21. uri odvrtela drama Olma Omerzuja, »Atlas ptic« (2021).

Sklepni večer v torek, 16. avgusta, ob 21. uri pa bo posvečen najboljšim slovenskim videospotom, ki jih izbira TRESK festival iz Ljubljane.

Vsi ogledi filmov in videospotov v Semedeli so brezplačni.

V času dogodka bo zaprto parkirišče.

Poleg Mestne občine Koper izvedbo projekta omogočata Krajevna skupnost Semedela ter Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper, ki obenem sporočajo, da bo parkirišče Krajevne skupnosti Semedela na Jurčičevi 2 v času dogodkov zaprto.

Foto: KS Semedela