DomovNovicePriznanja civilne zaščite tudi v Koper

Priznanja civilne zaščite tudi v Koper

Naši krajiNoviceSlovenija Preglej vse novice
Deli vsebino

Včeraj so na Brdu pri Kranju ob svetovnem dnevu civilne zaščite slovesno podelili priznanja za minulo leto. Najvišje priznanje, kipec Civilne zaščite, je prejel gorski reševalec Tonček Smolej, med dobitniki priznanj pa je bilo tudi pet posameznikov oziroma organizacij iz slovenske Istre, vključno z Mestno občino Koper.

Na včerajšnji slovesnosti, ki so se je med drugimi udeležili poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije Srečko Šestan, predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič ter ministra za obrambo in za notranje zadeve, Marjan Šarec in Boštjan Poklukar, so skupno podelili 43 priznanj – poleg kipca Civilne zaščite še štiri bronaste, šest srebrnih ter štiri zlate znake, 19 bronastih znakov za zasluge pri gašenju požarov na Krasu in pod Socerbom ter devet plaket.

Med prejemniki priznanj so tudi posamezniki in organizacije iz slovenske Istre. Predsednik Obalne gasilske zveze Koper Miran Gregorič je prejel plaketo Civilne zaščite za življenjsko delo, posebne zasluge in izjemne uspehe pri zaščiti in reševanju ljudi, živali, premoženja, kulturne dediščine ter varovanju okolja ob naravnih in drugih nesrečah.

Zlati znak Civilne zaščite je prejel direktor-poveljnik Gasilske brigade Koper Denis Glavina za posebne zasluge in izjemen prispevek pri razvijanju in krepitvi varnosti pred naravnimi in drugimi nesrečami.

Bronaste znake Civilne zaščite za pomoč pri gašenju požarov na Krasu in pod Socerbom lani poleti so med drugimi prejeli tudi Zveza radioamaterjev Slovenije (priznanje je prevzel predsednik Radio kluba Jadran Koper Agar Gorečan), podjetje Yapi Merkezi, podružnica Ljubljana ter Mestna občina Koper. V imenu občine je priznanje prevzel vodja Medobčinske službe za zaščito, reševanje in varstvo okolja Igor Rakar.

Foto: Civilna zaščita, STA