DomovNovicePriznanje vitezinji krvodajalstva

Priznanje vitezinji krvodajalstva

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes je župan Mestne občine Koper Aleš Bržan ob navzočnosti predstavnikov Območnega združenja Rdečega križa Koper v prostorih občinske uprave podelil plaketo vitezinji krvodajalki Majdi Karer, ki je kar 81-krat nesebično darovala kri.

Koprčanka Majda Karer je redna krvodajalka, ki je kri prvič darovala leta 1995, osemdesetič v letu 2020, ko je prejela naziv vitezinja krvodajalstva. Do danes je s plemenitim dejanjem kri darovala že 81-krat. Vitezinja je priznanje prejela iz rok župana Mestne občine Koper Aleša Bržana, ki je ob podelitvi priznanja poudaril, da je darovanje krvi častno dejanje, ki od posameznika zahteva le malo, a s tem dejanjem veliko naredi za sočloveka.

Koprsko Območno združenje Rdečega križa je ob tej priložnosti presenetilo tudi rednega darovalca krvi župana Bržana. Predsednica Območnega združenja Rdečega križa Koper Marta Vrčon Komel mu je izročila priznanje za desetkrat darovano kri. »Današnji dogodek je odlična priložnost, da se v imenu vseh iz Območnega združenja Rdečega križa Koper zahvalim županu Mestne občine Koper kot rednemu krvodajalcu in letošnjemu jubilantu. Hvala, ker anonimno, prostovoljno in nesebično darujete kri in s tem krepite solidarnost, ki jo v teh negotovih časih še kako potrebujemo. Zahvaljujemo se vam tudi za vso podporo vsem ostalim krvodajalcem MOK. Vaša angažiranost v takih nesebičnih in družbeno humanitarnih programih nam veliko pomeni,« je ob izročitvi priznanja povedala Vrčon Komelova.

Foto: MOK