DomovNoviceProjekt Primorci beremo se bo zaključil z virtualnima dogodkoma

Projekt Primorci beremo se bo zaključil z virtualnima dogodkoma

KulturaNaši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Tudi letos so v Osrednji knjižnici Srečka Vilharja uspešno zaključili projekt Primorci beremo. V sklopu projekta bodo ob zaključku pripravili dva zanimiva dogodka, ki ju boste lahko ljubitelji kulture virtualno spremljali na Facebook strani knjižnice. V ponedeljek, 30. novembra, ob 18. uri bodo gostili zakonca Alenko in Kamenka Kesarja, v sredo, 2. decembra, ob 17. uri pa zaokrožili projekt s pogovorom z Ano Svetel.

Pri letošnjem projektu Primorci beremo je sodelovalo 61 bralcev, bralno akcijo jih je zaključilo 50. Letošnji bralni seznam je vključeval 74 proznih in pesniških del uveljavljenih avtorjev in jubilantov, hkrati pa dal vpogled tudi v literarne svetove mlajše generacije piscev, ki bi v poplavi knjižne produkcije morda ostali prezrti. Med najbolj branimi avtorji so bili Aljoša Bagola s knjigo Kako izgoretiTadej Golob in njegova Dolina rož ter Veronika Simoniti z romanom Ivana pred morjem.

Glavni cilj projekta Primorci beremo je spodbujanje k branju slovenskega leposlovja, v projektu pa sodelujejo knjižnice Bena Zupančiča Postojna, Lavričeva knjižnica Ajdovščina, Mestna knjižnica in čitalnica Idrija, Knjižnica Makse Samsa Ilirska Bistrica, Mestna knjižnica Izola, Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper, Goriška knjižnica Franceta Bevka Nova Gorica, Mestna knjižnica Piran, Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin, Narodna in študijska knjižnica v Trstu s Knjižnico Damirja Feigla v Gorici.

Oba dogodka boste lahko virtualno spremljali na spletni povezavi Facebook strani knjižnice.