DomovNoviceProjekt Vseslovensko petje s srci povezuje generacije

Projekt Vseslovensko petje s srci povezuje generacije

NoviceProsti časSlovenija Preglej vse novice
Deli vsebino

V soboto, 23. aprila, na dan zaščitnika Sv. Jurija, ki po naši tradiciji prinaša pomlad, obilje in zdravje, bo med 10. in 11. uro že peto leto zapored potekal tradicionalen projekt Vseslovensko petje s srci, ki povezuje vse generacije in družbene sloje, neguje slovensko kulturo in jezik, krepi nacionalno identiteto in ustvarja boljše vzdušje v družbi.

Pobudnica projekta Matea Brečko želi s projektom povezati vse generacije, obuditi tradicijo, jo vnesti v vsakodnevno življenje in ljudi združiti v skupnem veselju.

Letošnje tri pesmi, ki so jih izbrali v sklopu projekta Vseslovensko petje s srci 2022, so Himna, Lipa zelenela je in Poj mi pesem, pobudnica pa ob tem dodaja, da vsak lahko izbere pesem po svojem izboru. Pevce, glasbenike in kulturna društva vabi, naj povabijo svoje sledilce in člane, s katerimi skupaj zapojte nekaj pesmi iz seznama, nato pa še najljubše pesmi po lastnem izboru. Posamezniki lahko pojejo doma, v krogu družine, s prijatelji ali sosedi, v bolnišnici, na delovnem ali javnem mestu.

Edino navodilo je, da sebe in družbo posnamete ter posnetek objavite na družabnih omrežjih.

Več o projektu na povezavi.