DomovNovicePrometno obremenjen konec tedna

Prometno obremenjen konec tedna

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Na nekaterih cestah so na prometno enega najbolj obremenjenih koncev tedna nastali zastoji.

Na podravski avtocesti v smeri Gruškovja je trenutno petkilometrski zastoj, kolona pa se vije tudi naprej po cesti do prehoda Gruškovje, kjer osebna vozila za izstop iz države čakajo okoli 45 minut.

Zastoj je tudi na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji, kjer je kolona vozil trenutno dolga 1,2 kilometra. Zastoj na avstrijski strani proti Sloveniji pa sega šest kilometrov daleč.

Foto: Vojko Rotar

Zastoji so tudi na cestah Seča-Sečovlje ter Koper-Šmarje-Dragonja. Na prehodu Dragonja vozniki za vstop v državo čakajo 30 minut, za izstop 45 minut. Na prehodih Podgorje, Sočerga in Sečovlje je čakalna doba za izstop po 30 minut.

Darsov prometnoinformacijski center opozarja, da bo zaradi praznika v večjem delu Evrope podaljšani konec tedna eden od prometno najbolj obremenjenih vikendov v letošnji turistični sezoni. Številni bodo podaljšan konec tedna izkoristili za pot na slovensko in hrvaško obalo. Največ prometa v tej smeri so pričakovali za petek in danes, v obratni smeri bo promet predvidoma povečan predvsem danes, v nedeljo in v torek.

Dars pričakuje, da bodo ves čas obremenjeni vsi večji mejni prehodi s Hrvaško, najbolj Gruškovje in mejni prehodi v Istri, zastoje pa je pričakovati tudi pred predorom Karavanke. 18. avgusta se zaključujejo kolektivni dopusti v Italiji, zato bo naraščal tudi promet od Madžarske proti Italiji.