DomovNoviceRD Koper jutri gosti Jeruzalem iz Ormoža

RD Koper jutri gosti Jeruzalem iz Ormoža

NoviceŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprski rokometaši bodo jutri odigrali prvo domačo tekmo v novem letu, ob 18. uri se bodo pred praznimi tribunami Arene Bonifika pomerili z Jeruzalemom iz Ormoža, ki zaseda četrto mesto na prvenstveni lestvici. Koprčani, ki so sedmi, bodo lovili drugo zaporedno zmago.

RD Koper je v novo koledarsko leto vstopil s porazom proti velenjskem Gorenju (27 : 31), nato pa vtis popravil prejšnji konec tedna, ko je z rezultatom 26 : 24 premagal Maribor. Tokrat se bodo varovanci Uroša Rapotca pomerili z Jeruzalemom iz Ormoža, ki je doslej zbral tri točke več. »Zadnjo tekmo proti Mariboru smo analizirali ter poiskali napake in pomanjkljivosti, ki jih moramo jutri odpraviti. Ogledali smo si tudi tekme nasprotnika in se nanj dobro pripravili. Po dolgem času bomo odigrali tekmo doma, vendar na žalost brez gledalcev. Vseeno pa vabim vse rokometne navdušence, da nas spremljajo na Facebooku. Prepričan sem, da bodo fantje pustili srce na igrišču,« je pred obračunom optimističen koprski strateg Rapotec.

Na drugi strani imajo gostje iz Ormoža slabšo popotnico, saj so v prejšnjem krogu izgubili proti Trimu iz Trebnjega. »Ves teden smo se pripravljali na tokratnega nasprotnika. Jutri si želimo prikazati dobro predstavo in vknjižiti dve novi točki naši dvorani,« je odločen koprski rokometaš Andraž Kete. Koprčani, ki ne bodo mogli računati le na Danija Zugana, so na prvi medsebojni tekmi izgubili z 28 : 31.