ČAS PRIPRAVE: 30 minut
KOLIČINA: 4 osebe
ZAHTEVNOST: 1/3
SESTAVINE:
lupina in sok ene limone
4 žlice oljčnega olja
12 očiščenih sardel
manjši šopek kopra
manjši šopek peteršilja
žlica kaper
2 žlici kislih kumaric
sol in poper
8 lesenih nabodalc
PRIPRAVA:
1. Lesena nabodalca namočimo v vodi. Sardele prelijemo s polovico limonovega soka in žlico oljčnega olja. Sok in olje vtremo v trebušno votlino in kožo. Dve do tri sardele položimo drugo ob drugi in jih nabodemo s po dvema lesenima nabodalcema (pri glavi in pri repu).
2. Za zeleno omako nasekljamo koper, peteršilj, kapre in kumarice in jih pomešamo s preostalim oljem, limonovim sokom in lupinico. Solimo, popramo in shranimo na hladnem.
3. Sardele solimo in po želji popramo, nato jih postavimo na vroč žar. Pečemo jih na vsaki strani 3 do 4 minute, pri obračanju si pomagamo z nabodalci. Pečene sardele premažemo z nekaj zelene omake, preostalo omako pa postrežemo ob strani.
Revija Dober tek že 20 let vsak mesec svoje bralce razveseljuje z novimi in sezonskimi recepti ter s kulinariko povezanimi vsebinami. Recepti so preizkušeni, zato zagotovo uspejo. Ne verjamete? Svoj izvod si lahko zagotovite na spletni strani Dober tek ali v bolje založenih trgovskih centrih, poštah, trafikah in na nekaterih bencinskih servisih. Več o reviji Dober tek in prednostih za naročnike si preberite tukaj.