DomovNoviceRecept meseca junija: Nabodala iz sardel na žaru z zeleno omako

Recept meseca junija: Nabodala iz sardel na žaru z zeleno omako

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

ČAS PRIPRAVE: 30 minut

KOLIČINA: 4 osebe

ZAHTEVNOST: 1/3

 SESTAVINE:

lupina in sok ene limone

4 žlice oljčnega olja

12 očiščenih sardel

manjši šopek kopra

manjši šopek peteršilja

žlica kaper

2 žlici kislih kumaric

sol in poper

8 lesenih nabodalc

 PRIPRAVA:

1. Lesena nabodalca namočimo v vodi. Sardele prelijemo s polovico limonovega soka in žlico oljčnega olja. Sok in olje vtremo v trebušno votlino in kožo. Dve do tri sardele položimo drugo ob drugi in jih nabodemo s po dvema lesenima nabodalcema (pri glavi in pri repu).

 

2. Za zeleno omako nasekljamo koper, peteršilj, kapre in kumarice in jih pomešamo s preostalim oljem, limonovim sokom in lupinico. Solimo, popramo in shranimo na hladnem.

 

3. Sardele solimo in po želji popramo, nato jih postavimo na vroč žar. Pečemo jih na vsaki strani 3 do 4 minute, pri obračanju si pomagamo z nabodalci. Pečene sardele premažemo z nekaj zelene omake, preostalo omako pa postrežemo ob strani.

 Revija Dober tek že 20 let vsak mesec svoje bralce razveseljuje z novimi in sezonskimi recepti ter s kulinariko povezanimi vsebinami. Recepti so preizkušeni, zato zagotovo uspejo. Ne verjamete? Svoj izvod si lahko zagotovite na spletni strani Dober tek ali v bolje založenih trgovskih centrih, poštah, trafikah in na nekaterih bencinskih servisih. Več o reviji Dober tek in prednostih za naročnike si preberite tukaj.

www.dobertek.com

Dober tek recepti rdeč