KOLIČINA: za 4 osebe
ČAS PRIPRAVE: 25 minut
ZAHTEVNOST: 1/3
SESTAVINE:
200 g velikih očiščenih kozic
lupina in sok dveh limon
2 stroka česna
2 žlički mlete paprike
2 žlici oljčnega olja
150 g bulgurja (lahko tudi kuskus, riž …)
4 bučke
šopek peteršilja, sol
PRIPRAVA
1. Česen očistimo in stremo, bučke narežemo in peteršilj sesekljamo. Kozice postavimo v skledo, dodamo naribano lupino dveh in sok ene limone, česen, papriko in žlico olja. Dobro premešamo. Bulgur v vreli vodi skuhamo po navodilih z embalaže.
2. Segrejemo ponev in vanjo damo žlico marinade od kozic, bučke in kanček vode. Ob stalnem mešanju bučke pražimo 4 do 5 minut, da se zmehčajo in lepo obarvajo. Preložimo jih v skledo, v ponev pa dodamo kozice in preostalo marinado. Pražimo jih eno minuto, le toliko, da se rožnato obarvajo.
3. Bulgur preložimo v veliko skledo, ga zrahljamo z vilicami, zmešamo z bučkami in peteršiljem ter začinimo s soljo, oljem in limonovim sokom. Dodamo še kozice in sok, ki so ga pri peki spustile, in še enkrat narahlo premešamo.
Revija Dober tek že 20 let vsak mesec svoje bralce razveseljuje z novimi in sezonskimi recepti ter s kulinariko povezanimi vsebinami. Recepti so preizkušeni, zato zagotovo uspejo. Ne verjamete? Svoj izvod si lahko zagotovite na spletni strani Dober tek ali v bolje založenih trgovskih centrih, poštah, trafikah in na nekaterih bencinskih servisih. Več o reviji Dober tek in prednostih za naročnike si preberite tukaj.