DomovNoviceRižanski vodovod Koper prejel Zlati certifikat Voda iz pipe

Rižanski vodovod Koper prejel Zlati certifikat Voda iz pipe

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Natanko pet let od podelitve prvih certifikatov Voda iz pipe je v organizaciji Zbornice komunalnega gospodarstva Slovenije pred dnevi v Ljubljani potekalo prvo srečanje prejemnikov certifikata Voda iz pipe, kjer so podelili Zlate certifikate. Prejemnik slednjega je tudi koprsko Javno podjetje Rižanski vodovod.

Na prvem srečanju prejemnikov certifikatov Voda iz pipe so predstavniki Zbornice komunalnega gospodarstva pred dnevi podelili Zlate certifikate. Med ponosnimi prejemniki je tudi Rižanski vodovod Koper, ki že vrsto let v slovenski Istri in v širši slovenski javnosti spodbuja uporabo vode iz pipe, ki je zdravstveno ustrezna, vedno dostopna in okolju najbolj prijazna oblika zaužitja pitne vode.

Certifikat Voda iz pipe ni le papir, ampak je simbol zavezanosti k pitju kakovostne pitne vode iz pipe. Vsak požirek vode iz pipe, ki je zagotovo privilegij in se ga mnogokrat ne zavedamo, je korak k manjšemu številu plastenk in odpadne embalaže embaliranih pijač, ki onesnažujejo naše okolje. To ni le dejanje, temveč odločitev za zdravje, za planet in za prihodnost, so prepričani v Rižanskem vodovodu.

Certifikat prejmejo tisti, ki so v zadnjih petih letih s svojo predanostjo in vztrajnostjo sledili tej pomembni poti. S podeljevanjem certifikata Voda iz pipe želi ZKGS organizacije spodbuditi, da v svojih prostorih in na dogodkih, ki jih organizirajo, ponujajo pitno vodo iz pipe in k njenemu pitju spodbujajo tudi zaposlene, partnerje ter ostale deležnike. Cilj ZKGS je, da postane pitje pitne vode iz pipe vsakodnevna praksa.

Več informacij o prvem srečanju prejemnikov certifikata Voda iz pipe najdete na povezavi.

Foto: Zbornica komunalnega gospodarstva Slovenije (ZKGS), Rižanski vodovod Koper