DomovNoviceS projektom PONI do novih podjetniških idej

S projektom PONI do novih podjetniških idej

NoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Regionalni razvojni center Koper nadaljuje s spodbudami in podporo razvoju podjetništva. V začetku prihajajočega leta bodo v okviru projekta Podjetno nad izzive – PONI Obalno-kraška svetovalno, mentorsko in finančno podprli posameznike, ki bodo prvič ubrali podjetniško pot. Rok za oddajo vloge na prvi javni razpis za vključitev prve skupine udeležencev v program PONI je ponedeljek, 18. januar 2021.

Epidemija koronavirusa je prizadela ves svet, še najbolj zdravstvo in gospodarstvo. Ker si želijo na Regionalnem razvojnem centru Koper še naprej podpirati podjetniške ideje in s tem zagnati nova podjetja, so pripravili prvi javni razpis za vključitev v program PONI. Nanj se bodo lahko z oddajo vloge prijavili vsi potencialni podjetniki in posamezniki z interesom za podjetništvo, ne glede na starost, spol in izobrazbo. Rok za oddajo vloge je 18. januar 2021.

Udeleženci projekta bodo pri RRC Koper zaposleni za obdobje štirih mesecev, v tem času bodo pridobivali podjetniška znanja, ki so potrebna za samostojno pot. Pod strokovnim mentorstvom in s pomočjo svetovalcev bodo izdelali poslovne modele in načrte, hkrati se bodo povezali z različnimi podjetniki. RRC bo do leta 2023 pripravil še pet javnih razpisov, po enega predvidoma vsake štiri mesece. Na vsakem od razpisu bodo med prijavljenimi kandidati izbrali do 11 udeležencev, tako bo v celoten projekt vključenih 62 oseb.

Prijavna dokumentacija je dostopna na spletni strani, predstavitev razpisa bo v petek, 8. januarja 2021, predvidoma ob 10. uri, in sicer prek spletne aplikacije Zoom. Vsi zainteresirani za predstavitev se lahko prijavijo prek elektronske pošte tina.matekovic@rrc-koper.si, tam bodo prejeli tudi več informacij. Uro predstavitve in povezavo bodo organizatorji sporočili dva dneva pred začetkom. Projekt financirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.