DomovNoviceS šestošolci OŠ Antona Ukmarja zaživel pilotski projekt Ob morju smo doma

S šestošolci OŠ Antona Ukmarja zaživel pilotski projekt Ob morju smo doma

Naši krajiNoviceŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Šestošolci Osnovne šole Antona Ukmarja ta teden spoznavajo, kaj pomeni živeti ob morju. Katere živali je mogoče opazovati, s čim se je mogoče ukvarjati v prostem času, kako občutljivo je okolje in s katerimi dejavnostmi si prebivalci služijo kruh, je le nekaj vprašanj, na katere bodo dobili odgovore v pilotskem projektu Ob morju smo doma.

V šolskem letu 2021/22 so v OŠ Antona Ukmarja pod okriljem Mestne občine Koper začeli izvajati pilotski projekt »Ob morju smo doma«. Namen projekta je združevanje različnih dejavnosti, poklicev in interesnih združenj v naši okolici s ciljem izobraževanja otrok v osnovnih šolah.

Potreba po tovrstnem projektu se pojavlja že vrsto let, pravijo v vodstvu šole: »Uspešna sodelovanja šol z različnimi podjetji, društvi in drugimi organizacijami smo želeli postaviti pod isto streho in s tem še poglobiti ozaveščenost učencev o pomenu pripadnosti lokalni skupnosti ter razsežnosti dejavnosti, ki potekajo v našem okolju.« Šestošolci se bodo v tem tednu preizkusili v kajaku, kanuju, supanju in veslanju, spoznali bodo potapljanje, izvedeli zanimivosti o delfinih, se seznanili z varovanjem obalnega morja in pristaniščem. Spoznali bodo, kako ohranjati naravno dediščino in kaj vse je mogoče početi v sožitju z naravo, ki jih obkroža. »Vsebinsko smo zajeli široko področje ekologije, pristaniške dejavnosti, športa v in na vodi, ribolova, opazovanja delfinov, čiščenja obale in drugih zanimivih dejavnosti, ki bodo otrokom pomagale ozavestiti, da smo ob morju doma,« so pojasnili v vodstvu šole.

Foto: OŠ Antona Ukmarja Koper