DomovNovicePester september v Centru mladih Koper

Pester september v Centru mladih Koper

KulturaNaši krajiNoviceProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Tišine, ki že več kot dva meseca zeva v šolskih hodnikih, bo kmalu konec. Prihaja namreč september, z njim pa tudi nova programska sezona Centra mladih Koper, ki bo po vročem poletju ponovno odprt za obiskovalce tudi dopoldne, in sicer od ponedeljka do petka od 9. do 22. ure.

Prvi septembrski teden bodo zaznamovale kreativne delavnice in družabne igre. V četrtek, 5. septembra, bosta ob 17. uri oziroma ob 17.30 v CMK-ju hkrati na sporedu delavnica izdelovanja stripov s kolektivom Wizards of Istria ter večer igre s kartami Magic: The Gathering. Dan kasneje pa se bodo lahko navdušenci družabnih iger in videoiger od 17. ure dalje v četrtnem mladinskem centru na Markovcu (MCMC) zabavali ob dogodku Meet & Geek društva UmiKo.

V torek, 10. septembra, bodo imeli mladi možnost aktivno izraziti svoje želje in mnenja glede prostorov, ki so namenjeni prav njim, saj bo v CMK-ju ob 17. uri pogovor z županom ob pici. Med drugim sta predvideni temi pogovora prenovi Bastiona in Libertasa, zato bo tokratni pogovor z odločevalci še posebej zanimiv.

Tretji teden septembra se bo zaključil z jesenskim enakonočjem in prihodom jeseni, v CMK-ju pa se bo programsko začel v torek, 17. septembra, ob 18. uri z zeliščarsko delavnico, na kateri si boste lahko sami pripravili domače zvarke za krepitev imunskega sistema. V sredo, 18. septembra, ob 17.30 bodo v CMK-ju spet na svoj račun prišli navdušenci nad igro s kartami Magic: The Gathering, sledila bo delavnica izdelovanja terarijev za rastline ob 18. uri. V četrtek, 19. septembra, se bo v CMK-ju slišal smeh, saj se bo ob 20. uri začela že 51. edicija večerov stand-up komedije Bunga. V soboto, 21. septembra, bo sledil prvi septembrski koncert v CMK-ju; nastopila bo skupina Funk Fact, vrata za obiskovalce pa se bodo odprla ob 20.30.

Tudi zaključek meseca bo zelo pester. V ponedeljek, 23. septembra, ob 13. uri se bo začelo izobraževanje za prostovoljce v organizaciji Slovenske filantropije, v torek, 24. septembra, ob 18. uri bo sledila delavnica Sashiko: japonsko vezenje, v sredo, 25. septembra, bo ob 19. uri kviz na temo Walt Disney-a, v četrtek, 26. septembra, pa bosta v ospredju umetnost in kreativa, saj se bo ob 17.30 začela delavnica linoreza.

Tako pester teden si seveda zasluži udaren zaključek, zato se za vikend v CMK vrača festival Kulturiti dvoru: v petek, 27. septembra, ob 20.30 koncert energičnih veteranov slovenske glasbene scene Moveknowledgement in shoegaze prvakov Haiku Garden, v soboto ob isti uri na istem mestu pa nastop triphop/future garage dvojca Liamere ter ene najbolj prominentnih domačih glasbenic Astrid.

Več informacij o preostalem programu dobite na Facebook strani Centra mladih Koper.

Foto: Center mladih Koper