DomovNoviceSeptembra v Koper prihaja kar 12 potniških ladij 

Septembra v Koper prihaja kar 12 potniških ladij 

Naši krajiNoviceObvestilaTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprske ulice bodo kljub koncu poletnih počitnic v septembru še vedno polne turistov. Obeta se nam namreč pester mesec prihodov potniških ladij. V koprsko pristanišče bo med 7. in 30. septembrom priplulo kar 12 ladij za križarjenje.

Kot prva bo Koper v soboto, 7. septembra, obiskala ladja Mein Schiff 6, ladjarja TUI Cruises, ki je s svojimi 295 metri tudi najdaljša ladja, ki se bo v letošnji sezoni privezala ob koprski potniški terminal. Iz Zadra bo k nam pripeljala predvidoma 2.500 potnikov in 1.030 članov posadke, v večernih urah pa bo svojo pot nadaljevala proti Trstu. Mein Schiff 6 se bo v Koper vrnila tudi v soboto, 21. septembra.

V nedeljo, 8. septembra, bo v koprsko pristanišče priplula še ena »velikanka«, in sicer 294 metrov dolga Norwegian Pearl, ladjarja Norwegian cruise line, ki lahko na svojem krovu prevaža 2.400 potnikov ter 1.070 članov posadke. Ladja se bo k nam vrnila tudi v sredo, 18. septembra.

Ladja Marella Explorer, ladjarja Marella Cruises, bo v Koper prispela v ponedeljek, 9. in 23. septembra, njena »sestra« Marella Explorer 2 pa v soboto, 28. septembra. Tudi ladjar Viking Cruises bo v naše obmorsko mesto pripeljal dve ladji. V torek, 10. septembra, nas bo obiskala ladja Viking Sea, v petek, 27. septembra, pa Viking Saturn.

Po en postanek bodo v Kopru septembra zabeležile še tri ladje. Seabourn Encore, ladjarja Seabourn Cruise Line, bo v naše pristanišče priplula v četrtek, 12. septembra, P&O Azura, ladjarja P&O Cruises, v nedeljo, 15. septembra, kot zadnja pa bo 30. septembra Koper obiskala ladja Monet, ladjarja Atlantagent.

Foto: MOK