DomovNoviceSeptembrski program Centra mladih Koper    

Septembrski program Centra mladih Koper    

KulturaNaši krajiNoviceProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Čeprav se topli dnevi počasi spreminjajo v hladne, se program Centra mladih Koper iz dneva v dan bolj polni.  September bo tako mladim nudil številne vsebine, ki se bodo poleg (v zimskem času pogrešanih) koncertov manifestirale tudi v obliki glasbenih eksperimentov, delavnic, namenjenim krepitvi kompetenc pri iskanju zaposlitev, karaok, Stand up in literarnih večerov ter nenazadnje v obliki poslikave podhoda.

Z začetkom novega šolskega leta se po poletnih počitnicah ponovno odpirajo prostori Centra mladih Koper na Gregorčičevi 4, kjer bo kreativno preživljanje časa ob dnevnih aktivnostih možno vsak delavnik, od 9. do 17. ure. V letni urnik bo prav tako prešel tudi novi, Četrtni mladinski center Markovec, ki bo obiskovalke in obiskovalce od 31. 8. sprejemal med 12.30 in 20. uro, na naslovu Cesta na Markovec 65/a.

  1. september bo namenjen improvizaciji. Ob 18. uri v prostorih CMK-ja začne »Đemka«!
    V petek, 3. septembra, pa bodo v znamenju začetka šolskega leta na zelenici Hiše kulture v Sv. Antonu zaigrali Zmelkoow, ki bodo za mlade do 30. leta starosti igrali brezplačno. Ostali bodo za koncert odšteli 5 evrov. Prav tako bo omogočeno tudi brezplačno testiranje za obiskovalce.
    7. septembra ob 17. uri bo delavnica projekta Pogon, kjer bomo iskali rešitve pri težavah z zaposlovanjem mladih.

Kot vsako leto pa bo tudi letos potekala poslikava podhoda. Med 10. in 15. septembrom s pričetkom ob 8. uri bodo mladi in drugi prostovoljci slikali podhod pri mandraču v Semedeli.
V petek, 10. septembra, ob 19. uri pa bo prvi večer bitke bandov, ki se bodo v okviru CMK natečaja za mlade bande potegovali za bogate nagrade v obliki zvočnih izdelkov. Lepo vabljeni na »CMK Studio Live Vol.2«.

Dvorano CMK-ja bo 14. septembra ob 20. uri obiskal Rok Škrlep, ki bo na prvem septembrskem stand up-u predstavil »Svetovne fore«.

  1. septembra ob 20. uri bo v dvorani Sv. Frančiška Asiškega v Kopru tradicionalna modna revija »Stylo«, 17. septembra, ob 20. uri pa bo drugi večer bitke bandov, »CMK Studio Live Vol.2«.
    Druga »Đemka« v septembru bo svojo luč ugledala 21. septembra ob 18. uri. Vabljeni v dvorano Centra mladih Koper!

Datum 23. september pa si rezervirajte za Karaoke! Mladi bodo lahko končno zapeli svoje najljubše pesmi pred občinstvom. Dogodek, ki nikoli ne razočara, bo začel ob 20. uri.
24. september pa bo namenjen tretjemu »CMK Studio Live Vol.2«, ki se bo začel ob 20. uri.
Umetniški kolektiv Ignor bo poskrbel za literarno delavnico, ki se bo odvijala 29. septembra, ob 18. uri. Drugi dan pa bodo pripravili še literarni večer, na katerem bodo predstavili produkte delavnic v obliki poezije, proze in vsekakor nas čaka še kakšno presenečenje.

  1. septembra pa bo v Sv. Antonu koncert ob rojstnem dnevu CMK-ja.

September bo torej še kako zanimiv, poleg dogodkov pa vas CMK vabijo tudi na namizni tenis, namizni nogomet, druženje in nove postaje Virtualne resničnosti.

Foto: CMK, Jaka Ivančič