DomovNaši krajiSimfonija Kopra več kot navdušila

Simfonija Kopra več kot navdušila

KulturaNaši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Na potniškem terminalu Luke Koper se je v soboto, 14. septembra, odvil edinstven umetniški dogodek Simfonija Kopra, ki je koncertno prizorišče napolnil do zadnjega kotička.

Industrijsko območje se je pod organizacijsko taktirko organizatorjev spremenilo v priložnostno kulturno prizorišče, kjer je Orkester Slovenske filharmonije v zavetju zabojnikov skozi glasbene note v objemu žive kulise delovnega pristanišča popeljal množico obiskovalcev v glasbene svetove Alda Kumarja, Magnusa Lindberga in Mauricea Ravela.

Mestna občina Koper in Društvo prijateljev glasbe sta s simfoničnim koncertom v edinstvenem ambientu med luškimi dvigali in ladijskimi kontejnerji naredila prvi, a velik glasbeno obarvan korak k dvigu kulturne ravni Kopra.

Pol ure pred koncertom so se člani orkestra, oprtani s svojimi glasbili, z Verdijeve ulice z dvigalom spuščali proti prizorišču, kjer so se obiskovalci razvajali na odlično pripravljeni pogostitvi z istrskimi dobrotami, za katero je skrbela ekipa Hoba Catering. Koncertni program je pod taktirko karizmatičnega nemškega dirigenta Philippa von Steinaeckerja pričaral vzdušje, nad katerim je bil zaradi nevsakdanje kulise oziroma prizorišča popolnoma navdušen tudi sam. »Vesel sem, da sem že na začetku sezone doživel to izkušnjo. Svež zrak, čarobnost morja in sončnega zahoda ter industrijski videz pristanišča. Vse to mi je bilo zelo všeč,« je po koncertu razkril nemški dirigent, ki je od letos stalni gostujoči dirigent Slovenske filharmonije.

Foto: Jaka Ivančič