DomovNoviceSkozi pogovor gradijo občutek za skupnost in uveljavljajo kulturo dialoga

Skozi pogovor gradijo občutek za skupnost in uveljavljajo kulturo dialoga

KulturaNaši krajiNovicePogovori Preglej vse novice
Deli vsebino

Inštitut za jezikoslovne študije ZRS Koper, Slavistično društvo Koper, Kulturno izobraževalno društvo PiNA, Kulturno in športno društvo Skupnost Italijanov Santorio Santorio Koper in Društvo mladih Italijanske narodne skupnosti organizirajo pogovorne večere.

Koprska Loggia je v preteklosti predstavljala mestno agoro, kraj soočanja različnih mnenj in iskanja družbenega konsenza. Na pogovornih večerih v sproščenem, kavarniškem vzdušju pred kratkim obnovljene mestne kavarne organizatorji želijo obuditi ta običaj tradicionalnega zbiranja. Z razpravljanjem na aktualne in pomembne teme bodo gradili občutek za skupnost in hkrati uveljavljali kulturo dialoga.

Drugi pogovorni večer Koprske agore pod naslovom Lokalpatriotizem – kaj je to? bo v ponedeljek, 13. marca, ob 19 uri v kavarni Loggia. Izhodišča za razpravo bosta podala Janko Sever in Jernej Filipčič, pogovor bo moderirala dr. Vesna Mikolič.

Teme pogovorov se bodo oblikovale sproti glede na njihovo aktualnost in na predlog občank in občanov, ustanov in organizacij. Na pogovornih večerih bodo spodbujali aktivno rabo slovenščine in italijanščine kot uradnih jezikov našega okolja. Ob tem bodo članice in člani Slavističnega društva Koper in Inštituta za jezikoslovne študije ZRS Koper svetovali, s katerimi jezikovnimi sredstvi lahko dosežemo učinkovito in nenasilno komunikacijo.

Foto: MOK