DomovNoviceSladka Istra na Slatki Istri

Sladka Istra na Slatki Istri

NoviceProsti časTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Slatka Istra, ki jo vsako leto tradicionalno prirejajo v Vižinadi, je tudi letos v istrsko vasico privabila številne sladokusce. Na prireditvi se je predstavljala tudi destinacija Koper z mednarodnim festivalom sladic Sladka Istra.

Prireditev Slatka Istra, ki jo tradicionalno prirejajo v hrvaški Vižinadi, je namenjena predvsem predstavitvi tipičnih istrskih sladic, kot so fritule, kroštole, pince, pandešpanja, breskvice in druge domače istrske sladke dobrote, ki jih pripravljajo istrske gospodinje. Letos se je peke lotilo kar 123 marljivih rok iz celega istrskega polotoka in tudi letos so izkupiček od prodanih sladic podarili v dobrodelne namene.

Prireditve so se tudi letos – kot že tradicionalno –  udeležili tudi predstavniki destinacije Koper in najbolj sladke slovenske prireditve, istoimenske Sladke Istre, ki bo v Kopru zadnji vikend septembra. V sodelovanju s Kmetijo Martisa so obiskovalcem Slatke Istre predstavili sladek liker iz malvazije in domače piškote ter jih povabili v Koper na mednarodni festival sladic in sladkih izdelkov Sladka Istra. Kot je znano, je tudi slednja odlična priložnost za okušanje tako istrskih dobrot, kot tudi drugih slovenskih sladic in svetovno priznanih sladkih mojstrovin ter drugih sladkih izdelkov.

Sladka Istra bo ozračje v Kopru posladkala v soboto in nedeljo 28. in 29. septembra.