DomovNoviceSlovenska Istra na sejmu Ferienmesse na Dunaju in Holiday World v Pragi

Slovenska Istra na sejmu Ferienmesse na Dunaju in Holiday World v Pragi

KulturaNaši krajiNoviceTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Slovenska Istra se je pod blagovno znamko Love Istria in pod okriljem Slovenske turistične organizacije (STO) med 14. in 17. marcem predstavila na največjem avstrijskem sejmu počitnic Ferienmesse Dunaj 2024. V istem terminu je v Pragi potekal tudi največji turistični sejem na Češkem.

Sejem Ferienmesse Wien je največji tovrstni dogodek v Avstriji, ki je letos potekal že petinštiridesetič. Slovenska stojnica je po mnenju številnih obiskovalcev pričarala pristno izkušnjo doživetja slovenske Istre. Istrsko šavrinko je predstavljala Ondina Reja iz Hiše Vrešje iz Krkavč, ki je na samem prizorišču pekla tradicionalno istrsko pecivo – bussolaije in obiskovalcem delila zimzelene šopke, sestavljene iz rožmarina, lovorja in drugih lokalnih zelišč. Dogajanje je z glasbo popestril tudi istrski glasbenik Marino Kranjac, ki je tudi izdeloval tipične istrske piščali »nanulce«.

Destinacija slovenska Istra se je v istem terminu predstavila tudi na turističnem sejmu v Pragi. Ljubitelje potovanj je navdušila s slikovitimi pokrajinami, bogato kulturno dediščino in pestro ponudbo aktivnosti ter potrdila dejstvo, da je slovenska Istra ena izmed najbolj zaželenih destinacij za potovanja in počitnice med češkimi turisti. Destinacija Koper bo v sodelovanju z ostalimi istrskimi destinacijami, združenimi pod blagovno znamko Love Istria, na sejmih v tujini prisotna vse leto.

Foto: Zavod za mladino kulturo in turizem