DomovNoviceSobota minila v znamenju športne prireditve Triatlon za pokal Istre

Sobota minila v znamenju športne prireditve Triatlon za pokal Istre

Naši krajiNoviceObvestilaŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

V soboto je bil Koper prizorišče jubilejnega 10. Triatlona za pokal Istre. Po lanskoletni odpovedi športno-rekreativne prireditve se je ta letos vrnila v mesto in privabila kar 260 ljubiteljev plavanja, kolesarjenja in teka. Zmage na olimpijski razdalji, na kateri sta preplavala 1500 metrov, prekolesarila 40 kilometrov in pretekla 10 kilometrov, sta se veselila Klemen Bojanc in Monika Bartol. Preizkušnja je za zmagovalca nedvomno odlična popotnica za prihajajoče evropsko prvenstvo v Kitzübhlu.

Lepo vreme, dobra organizacija in čudovita proga so postavili piko na i športno obarvanemu koncu tedna v Kopru. Prvi del se je odvijal v morju, triatlonci so se na plavalno preizkušnjo podali s koprskega mestnega kopališča. Sledil je kolesarski del tekmovanja, in sicer je trasa potekala na Ukmarjevem trgu, Pristaniški ulici, Piranski cesti in Istrske ceste. Za konec so se tekmovalci pomerili še na tekaški progi, ki je potekala od Ukmarjevega trga po cesti in pešpoti po Semedelski cesti ter Pristaniški ulici do Žusterne.

Klemen Bojanc iz triatlonskega kluba 3LIFE je olimpijsko razdaljo premagal v času 1:47,43 in izkazal zadovoljstvo ob ponovnem začetku domačih tekem, ki jih je nestrpno pričakoval. »Proga je bila odlična, pretežno ravninska. Tekmo sem poskusil opraviti z malo manjšo porabo energije, saj me v že petek čaka nastop na evropskem prvenstvu, na katerem si želim uvrstitve v sobotni finale,« je svoje občutke po triatlonu opisal zmagovalec. Drugo mesto je osvojil njegov klubski kolega Matija Meden, ki je za zmagovalcem zaostal 55 sekund, tretjega mesta se je razveselil Mark Mandič iz triatlonskega kluba UTRIP.

V ženski konkurenci je bila nepremagljiva Monika Bartol, članica triatlonskega kluba Inles Riko Ribnica, ki je z zmagovalnim časom 2:01,45 ugnala klubsko kolegico Simono Dolinar Majdič. Na tretjo stopničko je stopila Katja Hočevar iz triatlonskega kluba Ljubljana, na koncu je zaostala 4 minute in 45 sekund. »Za nami je dobra tekma, vreme je bilo prijetno. Pri plavanju so me sicer malce ovirali valovi, kolesarila sem skupaj še z dvema dekletoma, ki sem jima v zadnjem krogu ušla in tekla bolj sproščeno,« je bila z dosežkom zadovoljna zmagovalka Monika Bartol.

Olimpijska preizkušnja je pokazala odlično pripravljenost zmagovalcev pred evropskim prvenstvom, ki se bo v začelo v petek, 18. junija, v Kitzübhlu. Na njem bo nastopilo kar 11 slovenskih triatlonk in triatloncev.