DomovNoviceSodelujte pri oblikovanju našega skupnega javnega prostora  

Sodelujte pri oblikovanju našega skupnega javnega prostora  

KulturaNaši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Študenti industrijskega oblikovanja z Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani v sodelovanju z Mestno občino Koper, Radiem Koper in Avtomatik deloviščem v okviru projekta Koperiskop pozivajo lokalno prebivalstvo k razmisleku o vsebinah in ureditvah še neizkoriščenih javnih površin v mestnem jedru. Predloge in zamisli bodo zbirali do julija, sledilo bo glasovanje in predstavitev najboljših lokalni skupnosti.

Cilj projekta je ozavestiti lokalno prebivalstvo in ga aktivno vključiti v načrtovanje vsebin za neizkoriščene javne površine v mestnem jedru Kopra. V prvi fazi iščejo zamisli za ureditev travnika ob Pristaniški ulici in parkirišča ob Ukmarjevem trgu, na katerih bi lahko v prihodnosti zaživele različne vsebine. S tem namenom so na obeh lokacijah postavili piši briši tablo oziroma lesen monolit, ki lokalno prebivalstvo in naključne mimoidoče nagovarjata, da izrazijo svoje poglede na ta prostor in predloge za njegovo nadaljnjo ureditev. Tisti, ki lokacije ne morejo obiskati, lahko svoj predlog pošljete na koperiskop@gmail.com.

Zgodbe, mnenja in zamisli bodo zbirali vse do julija, objavljene bodo na Facebook strani Zbirnik. Julija bo o njih javnost lahko tudi glasovala, najboljše med njimi bodo nato študentje predstavili Mestni občini Koper.

Projekt spremlja istoimenska radijska oddaja Koperiskop Radia Koper, ki bo tri zaporedne nedelje gostila različne goste in obravnavala teme, povezane z razvojem javnega prostora in oblikovanjem njegovih vsebin. Prva oddaja je bila na sporedu minulo nedeljo, 2. maja, ob 10. uri.