DomovNoviceSrbski turistični agentje odkrivajo bisere slovenske Istre

Srbski turistični agentje odkrivajo bisere slovenske Istre

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

V teh dneh se v naših krajih mudi skupina turističnih agentov in organizatorjev potovanj iz Srbije, ki spoznavajo lepote naših krajev. Včeraj so obiskali Koper in njegovo okolico, danes Izolo, v petek pa bodo spoznali še Piran, Portorož in Sečoveljske soline.

Poleg spoznavanja krajev slovenske Istre in njihovih ključnih znamenitosti, je cilj predstavnikov srbskega turističnega gospodarstva pobliže spoznati konkretno ponudbo nastanitev. Tako so obiskali in še bodo večino istrskih hotelov, prav tako pa so se seznanili z gastronomsko in drugo ponudbo podeželja, predvsem v povezavi z oljčnim oljem in vinom. Včeraj so si zato ogledali Oljarno Lisjak in vinsko klet Vinakoper.

Med postankom v Kopru pa so si ogledali Pretorsko palačo in Titov trg, Čevljarsko ulico, Prešernov trg, kjer so si ogledali tudi knjižni sejem, sprehodili so se po Pristaniški in Kidričevi ulici ter spoznali Carpacciov trg.

V Izoli pa bodo danes popoldne za agente pripravili manjši »workshop«, kjer se bodo imeli možnost pobliže predstaviti lokalni ponudniki. Tovrstna srečanja so izredno pomembna, saj dajejo najboljši vpogled v ponudbo destinacije, hkrati pa omogočajo splet novih vezi, ki pripomorejo k promociji Istre kot turistične destinacije in njenem uspešnejšem trženju.