DomovNoviceŠtudentje v Kopru dobili svojo ambulanto

Študentje v Kopru dobili svojo ambulanto

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes je v prostorih Zdravstvenega doma Koper potekalo odprtje Ambulante Univerze na Primorskem (Ambulanta UP), namenjene študentkam in študentom koprske univerze. Trak sta po nagovorih slavnostno prerezala rektorica UP dr. Klavdija Kutnar in direktor ZD Koper Igor Hrvatin.

Ambulanta UP je vzpostavljena na podlagi pisma o nameri med UP in ZD Koper, zagotavlja pa zdravstveno varstvo za vse študente in zaposlene UP, ki v kraju bivanja, študija ali dela nimajo izbranega osebnega zdravnika. Z vzpostavitvijo UP v sodelovanju z zdravstvenim domom izboljšuje zdravstveno varstvo za študente, še posebej za tuje študente in študente iz drugih regij, ob tem pa ponuja dodatno podporo zaposlenim.

Tovrstno partnerstvo v okolju je podprlo Ministrstvo RS za zdravje RS, podpira pa ga tudi Mestna občina Koper, zato se je odprtja ambulante udeležila tudi podžupanja Mateja Hrvatin Kozlovič.

Ambulanta UP je v 3. nadstropju Zdravstvenega doma Koper, Dellavallejeva ulica 3, 6000 Koper. Delovati bo začela v četrtek, 19. oktobra, odprta pa bo vsak torek in četrtek od 15. do 17. ure.

Foto: MOK