DomovNoviceŠtudijska tura po zelenem podeželju Kopra

Študijska tura po zelenem podeželju Kopra

KulturaNaši krajiNoviceTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Člani turistične zadruge Zakladi Istre so v sodelovanju z Deželo refoška in Zavodom za mladino, kulturo in turizem Koper organizirali turo za novinarje po podeželju destinacije Koper in predstavili turistično ponudbo ter letošnjo novost – rezervacijski sistem www.zakladi-istre.si.

Zeleno podeželje Kopra skriva izjemno bogastvo, del tega so včeraj člani zadruge Zakladi Istre v sodelovanju z Deželo refoška in Zavodom za mladino, kulturo in turizem Koper razkazali in podrobneje predstavili slovenskim novinarjem.

Najprej so obiskali Zeliščni raj Slovenke Istre v Trseku, kjer sta Sonja Kocjančič Posedi in Urban Posedi goste popeljala po posestvu, jim predstavila svojo dejavnost in izdelke, ki jih pridelujejo iz različnih rastlin in zelišč.

V vinogradu na posestvu Popetre kmetije Krmac so v sodelovanju z Dejanom Kozlovičem (Dikappa tartufi) in psičkom Ronom uprizorili prikaz lova na tartufe, sledila je degustacija proizvodov iz tartufov in predstavitev kulinarike turistične kmetije Kantine Romano iz Popeter ter vin kmetije Krmac. Mihaela Rupnik Cek je predstavila številne možnosti za aktivno in zabavno preživljanje prostega časa v Slovenski Istri, na Vinski fontani v Marezigah pa so se predstavili še drugi ponudniki nastanitev, lokalni vinarji ter ponudniki doživetij, ki delujejo v sklopu turistične zadruge Zakladi Istre.  Med njimi Vina Montis in eko Laura, ki je izpostavila pred kratkim nagrajeno malvazijo, Vina Bordon z najdaljšo tradicijo zasebnih vinarjev v Istri, oljčno olje in kozmetika Carcauec, ki so predstavili tudi istrsko narodno nošo, Playful Istria, ki ponuja posebna doživetja namenjena družinam, turizem na kmetiji Red Fairytale s svojo ponudbo nastanitev in doživetja v oljčniku, Halo sup, ki omogoča doživetja in dostavo supov po celotni slovenski obali ter družinsko nastanitev The Hug of Nature, ki je obkrožena z neštetimi vrtnicami.

Kot je izpostavila predsednica zadruge Zakladi Istre Mateja Hrvatin Kozlovič: »V turistično zadrugo nas je združenih 28 ponudnikov, ki s sodelovanjem razvijamo in promoviramo zeleno podeželje Slovenske Istre. Vsako leto poskrbimo za kakšno novost. Tako smo letos na naši spletni strani www.zakladi-istre.si omogočili spletno rezervacijo in nakup naših doživetij ter nastanitev.«

V Marezigah so prav tako pred nedavnim na razgledno ploščad postavili največja lesena kozarca na svetu, ki sta odlična kulisa za nepozabne fotografije, v kratkem pa bo pod razgledno ploščadjo zaživelo tudi glamping naselje.

Novosti in zanimivih vsebin je na destinaciji še veliko, poudarjajo tudi v Zavodu za mladino, kulturo in turizem Koper, ki združuje, povezuje in promovira turistične ponudnike ter njihovo ponudbo na destinaciji. Za dodaten utrip skrbijo tudi z različnimi prireditvami. Že to nedeljo pripravljajo tradicionalno prireditev Koper na dlani, konec meseca pa Altroke Istra Gourmet Festival, na katerem bodo sodelovali tudi nekateri člani zadruge Zakladi Istre, ki so se včeraj predstavili medijem.

Foto: Jaka Ivančič