DomovNoviceSumljiva pošiljka ni nevarna zdravju in življenju ljudi

Sumljiva pošiljka ni nevarna zdravju in življenju ljudi

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes je javnost vznemirila novica, da so na koprski občinski upravi prejeli pošiljko z grozilnim pismom in sumljivo vsebino. Analiza, ki so jo opravili na Inštitutu za mikrobiologijo in imunologijo Medicinske fakultete v Ljubljani je pokazala, da vsebina pošiljke ni nevarna zdravju in življenju ljudi.

Kot so sporočili iz Službe za odnose z javnostmi je bila pošiljka naslovljena na župana Mestne občine Koper Borisa Popoviča, v njej pa naj bi med drugim bilo tudi grozilno pismo. Na kraj dogodka je nemudoma prišla policijska ekipa, kot tudi enota Gasilske brigade Koper, ki je objekt zavarovala in stavbo evakuirala, medtem ko so nekaj zaposlenih, ki so prišli v stik s sumljivo pošiljko zadržali.

Analiza s strani Inštituta za mikrobiologijo in imunologijo Medicinske fakultete v Ljubljani, je pokazala, da vsebina pošiljke ni nevarna za zdravje in življenje ljudi. Kljub temu bodo jutri opravljene dodatne, podrobnejše analize, ki bodo pokazale, za kakšno vsebino je dejansko šlo.

Policija in enota Gasilske brigade Koper sta prostore na Verdijevi ulici 10 v Kopru zapustili nekaj minut pred 18. uro, prav tako so stavbo že zapustili tudi preostali zaposleni na koprski občini.

Kot so še povedali, je bilo grozilno pismo predano Policijski postaji Koper, ki bo v prihodnjih dneh uvedla preiskavo.