DomovNoviceTa teden kar štirje obiski potniških ladij

Ta teden kar štirje obiski potniških ladij

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Na koprskem potniškem terminalu bo ta teden znova pestro. Predvideni so prihodi kar štirih potniških ladij – že danes privezano najdemo staro znanko Marella Celebration, jutri bo terminal krasila Riviera, v nedeljo bo Koper sprejel potnike s potniške ladje Marella Discovery 2, vrhunec tedna pa nas bržkone čaka v petek, ko bo k nam prispela Azamara Quest z luksuznim dogodkom Azamazing.

Marella Celebration, ki je danes zgodaj zjutraj priplula v Koper, je bila zgrajena leta 1984 v francoski ladjedelnici Chantiers de l’Atlantique, za izdelavo mogočne ladje pa so takrat odšteli kar 160 milijonov ameriških dolarjev. Ladja, ki je v preteklosti tudi že nosila druga imena – Noordam in Thomson Celebration – svoje trenutno ime nosi od lanskega leta.

Marella Celebration Koper “rada” obišče. Foto: eKoper

Pogovarjali smo se tudi s Kaitlin iz Združenih držav Amerike, ki je prvič obiskala Koper: “Nikakor si nisem predstavljala, da bom prišla v tako urejeno in čisto mesto. Ponudba lokalnih izdelkov me je očarala, nakupila sem nekaj spominkov za svoje bližnje in prepričana sem, da bodo z darili zelo zadovoljni. Mogoče bodo celo želeli priti na obisk v Koper,” se je za konec pošalila razpoložena obiskovalka.

Kaitlin je Koper očaral. Foto: eKoper

Jutri v Kopru pričakujemo potnike z Riviere, ki so jo zgradili julija leta 2011 v Italiji je bila uradno splovljena maja leta 2012 v Barceloni, ko je odplula na svojo prvo pot do Benetk in nato v Atene. Potniki lahko na njej uživajo v desetih različnih jedilnicah, različnih barih, salonih, kulinaričnem centru, zdravilišču Canyon Ranch, za odlično fizično pripravljenost pa lahko poskrbijo v fitnesu in bazenu.

Vrhunec tedna v petek

Petek je rezerviran za potniško ladjo Azamara Quest in prvi letošnji Azamazing, o katerem si več lahko preberete TUKAJ in na katerem bodo potnike razvajali Perpetuum Jazzile. Luksuzna potniška ladja, ki meri 180 metrov, je last ameriškega ladjarja Royal Caribbean Cruise Line. Projektirana je bila kot plovilo, ki je manjše od večine ladij za križarjenje. Quest ponuja obilo zabave in zanimivih odkritij v luksuznem okolju. Ponaša se z dvema razkošnima restavracijama, SPA in welness centrom, piano barom, vinoteko ter bogatim glasbenim in zabavnim programom.

Zadnja potniška ladja, ki bo k nam priplula ta teden, je 264 metrov dolga potniška ladja Marella Discovery 2, ki se ponaša s kar 918 kabinami, pestro izbiro različnih restavracij in barov, na svojem krovu nudi vse udobje, ki si ga gostje lahko zaželijo. Tako lahko recimo v večernih urah obiščejo kino na prostem in si na prostranem morju pod zvezdami ogledajo enega od novejših celovečercev, se preizkusijo v plezanju na sodobni plezalni steni, odigrajo igro minigofa, uživajo v večernih gledaliških predstavah in glasbenih dogodkih ali pa se že čez dan razvajajo v centru dobrega počutja, v okviru katerega so uredili tudi notranji bazen.