DomovKulturaTeden ljubiteljske kulture prinaša dva zanimiva dogodka

Teden ljubiteljske kulture prinaša dva zanimiva dogodka

KulturaNaši krajiNoviceProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

V mesecu maju že tradicionalno poteka teden ljubiteljske kulture, ki ga bodo letos z dvema dogodkoma med 21. in 30. majem obeležili tudi pri Zvezi kulturnih društev Mestne občine Koper. Gre za vseslovensko akcijo, ki je namenjena podpori ustvarjalcev in promociji ljubiteljske kulture po vsej Sloveniji in zamejstvu.

Zveza kulturnih društev Mestne občine Koper v sodelovanju z Radiem Koper vabi danes, 18. maja, ob 20. uri k spremljanju oddaje Iz kulturnega sveta, kjer bo pred mikrofonom novinarke Neve Zajc gost filmski in televizijski režiser, scenarist, pisatelj in kolumnist Goran Vojnović. Pogovor bo možno spremljati v neposrednem radijskem etru ter Facebook profilih Radia Koper in Zveze kulturnih društev Koper.

Konec tedna pa ZKD MOK organizira še izobraževanje za zborovodje z naslovom Kako igrati na inštrument . Izobraževanje bo vodila priznana in uveljavljena zborovodkinja Petra Grassi, ki jo poznamo po mladostni energiji, bogatih praktičnih izkušnjah in edinstvenem odnosu do dirigentskega ter pevskega inštrumenta – telesa. Dvodnevno izobraževanje je namenjeno zborovodjem, ki si želijo izboljšati osnove znanja dirigentske tehnike in usklajevanje geste z notranjo zvočno idejo skladbe. Na izobraževanju bodo posvetili veliko pozornost prisotnosti dirigenta na odru in njegovemu odnosu tako z zborom kot z občinstvom.

Prijave za dvodnevno izobraževanje pri ZKD MOK zbirajo na e-naslovu zkd-mo.koper@siol.net.

Foto: ZKD MOK