DomovNoviceTeden v Kopru se je začel z novim valom turistov

Teden v Kopru se je začel z novim valom turistov

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes je v Koper iz Benetk priplula potniška ladja Marella Celebration, ki je v Koper pripeljala kar 1200 potnikov in približno 600 članov posadke.

Marella Celebration je bila zgrajena leta 1984 v francoski ladjedelnici Chantiers de l’Atlantique, za izdelavo mogočne ladje pa so takrat odšteli kar 160 milijonov ameriških dolarjev. Ladja, ki je v preteklosti tudi že nosila druga imena – Noordam in Thomson Celebration – svoje trenutno ime nosi od lanskega leta.

Marella Celebration je dolga slabih 215 metrov. Foto: eKoper

Pogovarjali smo se s potnikoma, ki sta prvič raziskovala Koper. Mike in Pauline iz Velike Britanije sta nam razkrila, da sta fascinirana nad lepotami, ki jih lahko ponudi tako majhno mesto, kot je Koper. “Zanimivo, kako veliko različnih stvari sva videla v tako majhnem, strnjenem mestu, kot je Koper. Mesto ima atraktiven izgled, všeč mi je stik preteklosti in sodobnosti, ki ga je moč opaziti med sprehodom po mestnih ulicah,” je najprej začela Pauline, Mike pa je izrazil navdušenje nad ljudmi, ki jih je srečal v Kopru: “Prav vsi, s katerimi sva se pogovarjala tukaj, so bili izredno prijazni. Poleg tega naju je presenetilo zelo dobro znanje angleščine. Pravzaprav vsak zna nekaj malega, ogromno pa je takih, ki angleščino skorajda obvladajo do popolnosti.”

Mike in Pauline sta zadovoljna z videnim. Foto: eKoper

Po današnjem obisku bo naslednja potniška ladja k nam prispela že jutri. Na potniškem terminalu bo privezana stara znanka, Azamara Quest.