DomovNoviceTekmovanje v znanju biologije bo najboljšim prineslo Proteusovo nagrado

Tekmovanje v znanju biologije bo najboljšim prineslo Proteusovo nagrado

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Zveza za tehnično kulturo Slovenije danes na pedagoški fakulteti v Ljubljani pripravlja državno tekmovanje v znanju biologije za Proteusovo nagrado. Tokratna tema za 1. in 2. letnike bo favna in flora presihajočih jezer, v kategoriji 3. in 4. letnikov pa tekmovanje zajema vsebine obveznega dela učnega načrta za biologijo ter vsebine za maturo.

Kot so sporočili organizatorji, je tekmovanje namenjeno dijakom in poteka dvostopenjsko, kot šolsko izbirno in državno tekmovanje. Na izbirnih tekmovanjih je v letošnjem šolskem letu sodelovalo 2070 dijakov, od katerih jih je 759 že dobilo bronasta priznanja. Državnega tekmovanja se bo udeležilo 342 dijakov.

Foto: pixabay.com

Zveza za tehnično kulturo Slovenije je nevladna in neprofitna organizacija z več kot 65-letno tradicijo dela z otroki in mladino na področju znanosti, naravoslovja in tehnike. Zveza si prizadeva za dvig priljubljenosti znanosti in tehnike med otroki in mladimi ter za spodbujanje in razvijanje njihove ustvarjalnosti, inovativnosti in raziskovalnega duha.