DomovNoviceTo soboto vabljeni na Altroke Sladko Istro

To soboto vabljeni na Altroke Sladko Istro

Naši krajiNoviceObvestilaProsti časTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

V soboto se bo med 10. in 22. uro na koprskem Ukmarjevem trgu odvila Altroke Sladka Istra, ki bo navdušila s številnimi sladkimi in slanimi jedmi, kakovostno ponudbo sladkih muškatov ter mnogimi drugimi dobrotami, ki bodo na voljo na več kot 80 stojnicah. V ospredju bo pester program s Pikino deželo za otroke, izletom z barko in večernim koncertom.

Od številnih čokoladnih izdelkov, tiramisuja, sadno-čokoladne sladice v kozarcu, slastnih koprskih krofov, breskvic, palačink z belo čokolado in tartufi, istrskih fritul, hroštol in drugih tipičnih istrskih sladic, domačega jabolčnega zavitka, raznolikih piškotov, medenih izdelkov ter do številnih drugih dobrot iz cele Slovenije. Med njimi tudi posebna sladica ob častitljivi 1500. obletnici mesta Koper, manjkala pa ne bo niti kakovostna ponudba sladkih muškatov in drugih sort lokalnih vin. Na posebej označenih stojnicah bodo obiskovalci lahko degustirali najboljše ocenjena sladka vina v sklopu natečaja Muškat Altroke Sladke Istre 2024. Sladko ponudbo bodo dopolnjevale slane istrske jedi, med njimi fuži s tartufi, testenine z različnimi okusnimi omakami, istrski pršut, okusne morske dobrote med katerimi ne bodo manjkale priljubljene klapavice oziroma pedoči.

Jesenska sobota ob morju bo tudi priložnost za družinski dan. Park ob Ukmarjevem trgu se bo med 10. in 16. uro spremenil v pravo Pikino Deželo. Otroci bodo lahko v Vili čiračara ustvarjali, se zabavali in si ogledali dve gledališki predstavi. Prva predstava Pikin cirkus bo ob 11. uri, Pikina čudežna omara pa ob 17. uri. Otroci bodo lahko plesali na Pikini glasbeno-plesni animaciji ob 15. uri.   Pikino deželo bodo krasile poslikane zastavice z otroškimi portreti in sladicami, ki so jih ustvarili učenci iz OŠ Dekani, OŠ Oskarja Kovačiča Škofije in OŠ Koper.

Vsi ljubitelji morja in bark, bodo lahko brezplačno odpluli na krajši izlet do mesta potopa slovite barke Rex. Brezplačno vstopnico si je potrebno zagotoviti na dogodku na info točki. Na odru se bo ob 11. uri odvila slaščičarska predstavitev Kako pripraviti najboljši tiramisu. Predstavitev bo vodil kuharski mojster Naser Gashi. Ob 16. uri bo razglasitev zmagovalca natečaja Muškat Altroke Sladke Istre 2024. Za večerno glasbeno vzdušje bo poskrbela glasbena skupina Ne Me Jugat acoustic.

Podroben program prireditve je na voljo tukaj.

Vstop na prireditev, ki jo organizira Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper, bo prost, nakup in okušanje izdelkov pa se bo odvijalo prek neposrednega plačila ponudnikom na stojnicah.

Altroke Sladka Istra prinaša spremembe v prometu

V petek, 27. 9., od 8.00 do nedelje, 29. 9., do 17.00 bo popolna zapora Ukmarjevega trga. V soboto, 29.  9., med 10.00 in 22.00 bo za promet popolnoma zaprta Pristaniška ulica (od križišča s Piransko cesto do priključka ulice Belveder na Ukmarjevem trgu).

Stanovalcem mestnega jedra in obiskovalcem prireditve svetujemo, da svoje avtomobile parkirajo na drugih razpoložljivih parkiriščih na obrobju mesta ali v eni izmed parkirnih hiš (PH Sonce, PH Belveder).

Foto: MOK, Jakob Bužan