DomovNoviceToni Vodišek po osvojitvi olimpijske norme za Slovenijo postal še svetovni podprvak

Toni Vodišek po osvojitvi olimpijske norme za Slovenijo postal še svetovni podprvak

Naši krajiNoviceSlovenijaŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Vrhunski jadralec Koprčan Toni Vodišek, do danes svetovni prvak, od danes pa podprvak ter aktualni evropski prvak v formuli kite, sledi svoji začrtani viziji – olimpijski kolajni. Po včerajšnji zagotovljeni kvoti za Slovenijo za nastop na olimpijskih igrah v Parizu 2024 je danes v poznih popoldanskih urah na svetovnem prvenstvu v Haagu na Norveškem v razredu formula kite osvojil srebrno odličje.

V Haagu je na svetovnem prvenstvu Vodišek več kot odlično med tednom odjadral kvalifikacijski del, ki ga je za las dobil pred Singapurcem Maximilianom Maederjem, v finalu četverice, pa je Singapurec dobil dve preizkušnji in osvojil zlato odličje. Med najboljšo četverico sta nastopila še Francoz Axel Mazella in Avstrijec Valentin Bontus, ki sta zasedla tretje in četrto mesto.

»Cel teden je bil super in lahko sem zadovoljen, saj smo izpolnili vse cilje. Najpomembnejši je bil, da že tukaj Sloveniji zagotovim kvoto za olimpijske igre v Parizu, in drugi, da se ne poškodujem. Veliko sem se tudi naučil in zabaval. Danes morda ni bil povsem moj dan, a še vedno sem končal na drugem mestu, kar je super,« je po osvojeni kolajni povedal Vodišek in brez zadržkov z nasmehom razkril jasen cilj za leto 2024: »Grem po kolajno na olimpijske igre v Pariz.«

Za vrhunske uspehe našega koprskega kajtarja je zaslužena v prvi vrsti njegova delovna ekipa, ki jo sestavljajo – oče Rajko Vodišek kot glavni trener, Avstralec Ryan kot taktik, Rado Gregorič in Matic Tepeš, ki skrbita za fizične priprave ter Arjan Rapuš za mentalne priprave.

Foto: MOK, Jadralna zveza Slovenije