DomovNoviceToni Vodišek svetovni prvak v olimpijskem kajtanju

Toni Vodišek svetovni prvak v olimpijskem kajtanju

Naši krajiNoviceŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprčan Toni Vodišek je na svetovnem prvenstvu v kajtanju v Cagliariju na Sardiniji osvojil naslov svetovnega prvaka za najboljši dosežek v karieri v disciplini olimpijskih iger 2024.

»V veselje mi je bilo nastopati na Sardiniji. Nisem razočaral. Pred dvema tednoma sem postal evropski prvak, zadrževal sem čustva potem do konca zadnje današnje regate. Izjemno sem vesel, da mi je uspelo osvojiti tudi naslov svetovnega prvaka,« je takoj po tekmi v izjavi za organizatorje prvenstva povedal Vodišek.

V zadnjih letih je Koprčan ves čas v svetovnem vrhu v formuli kite, bil je precej časa tudi na čelu članske svetovne lestvice, daljše težave z zdravjem pa je odpravil in je v zadnjega pol meseca z jasno vizijo in športno borbenostjo osvojil v Grčiji evropski, danes v Italiji pa še naslov svetovnega prvaka v olimpijskem kajtanju.

Vodišek cilja tudi na najvišja mesta na Olimpijskih igrah v Parizu 2024, kjer bo njegova disciplina prvič v olimpijskem programu. »Na OI ne bom šel, da bi bil drugi. Moji cilji so jasni in temu posvečam vso pozornost. Moje delo so tekme in treningi, za ostalo skrbita oče ter drugi člani ekipe. Če se preveč posvečaš drugim stvarem, potem v športu ne moreš biti na vrhu,« je jasno zatrdil letos marca na osrednji prireditvi leta 2022 Jadralne zveze Slovenije.

Foto: Toni Vodišek Facebook