DomovNoviceTudi koprska občina bo prižgala luč za epilepsijo

Tudi koprska občina bo prižgala luč za epilepsijo

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Mednarodni dan epilepsije obeležujemo vsako leto na drugi ponedeljek v mesecu februarju. Na epilepsijo, ki je ena najpogostejših nevroloških bolezni, bo skupaj s številnimi mesti iz več kot 140 držav sveta letos opozorila tudi Mestna občina Koper, ki bo danes, 8. februarja, v večernih urah z vijoličasto barvo osvetlila koprski pomol in mestno kopališče. 

Epilepsija se v tistih predelih sveta, kjer je zdravstvo razvito, pojavlja pri približno enem odstotku prebivalstva. Zanjo so značilni ponavljajoči se napadi, ki se pojavijo v različnih oblikah. Pogosto jo spremljajo čustvene, umske in socialne posledice, s katerimi pa se po vsem svetu vedno bolj uspešno spopadamo. S širjenjem znanja in vedenja o epilepsiji odpravljamo strahove, predsodke in označenost, ki povečujejo breme bolezni.

Letošnji mednarodni dan epilepsije poteka pod geslom Prižgimo luč, akciji številnih mest iz več kot 140 držav sveta pa se bo pridružila tudi Mestna občina Koper. V vijoličasti barvi, ki jo povezujemo z epilepsijo, bodo danes zažarele mestne svetilke na koprskem pomolu in mestnem kopališču.