DomovNoviceTudi Rdeči križ Koper pomaga Hrvaški

Tudi Rdeči križ Koper pomaga Hrvaški

NoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Na pomoč Hrvaški, ki so jo v minulih tednih prizadeli potresi, so množično priskočili številni Slovenci. Popotresni sunki se niso umirili, ljudje še naprej potrebujejo pomoč, zato je tudi Rdeči križ Koper organiziral zbiralno akcijo, ki bo potekala do ponedeljka, 11. januarja.

V Sloveniji poteka več akcij zbiranja pomoči Hrvaški po potresih, ki so sosednjo državo prizadeli v minulih tednih. Eno izmed teh so organizirali v koprski enoti Rdečega križa Slovenije na Gramšijevem trgu 1 v Kopru, kjer že ves teden zbirajo nujne potrebščine. Vsi, ki bi želeli pomagati, lahko potrebščine s seznama (spodaj) prinašajo vsak delavnik med 7. in 15. uro, ob petkih pomoč sprejemajo med 7. in 14. uro.

Seznam potrebščin, ki jih zbirajo na koprskem Rdečem križu: živila (riž, testenine, sladkor, olje, moko, konzervirano hrano), vse za osebno nego (milo, zobne ščetke, toaletni papir, šampon), spodnje perilo, nogavice, električna grelna telesa, kable in razdelivce, kuhalnike, agregate, šotore, spalne vreče in plišaste igrače.

Akcijo, ki naj bi trajala do ponedeljka, bodo v primeru dodatnega interesa podaljšali. Koprski Rdeči križ bo sicer že naslednji teden zbrane donacije predal prostovoljcem na bujskem Rdečem križu.