DomovNaši krajiTudi v Kopru Kristjani dočakali božič

Tudi v Kopru Kristjani dočakali božič

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Kristjani po vsem svetu so opolnoči, ko so po številnih cerkvah začele polnočnice, pričakali božič, s katerim obeležujejo dan Jezusovega rojstva. Koprski škof Jurij Bizjak je daroval polnočnico v koprski stolni cerkvi, kjer so letos postavili tudi prav posebne jaslice.

Škof Jurij Bizjak se je tako v včerajšnji molitvi ob božičnem bogoslužju spomnil na vernike po vsem svetu, med drugim tudi na vse tiste pravoslavne in muslimanske vere. Poudaril je, da sta pomembna mir in sloga, ki nas povezujeta v veri in prav to ljudem prinaša božični čas, ko kristjani po vsem svetu slavijo rojstvo Jezusa Kristusa.

V cerkvi Marijinega vnebovzetja na Titovem trgu so verniki pričakali božič.

Poleg škofa Jurija Bizjaka je kristjane v Kopru nagovoril tudi oče Primož Krečič, ki jim je zaželel: “Odprite se v dobrem, odprite vaše otroško srce in v njem začutite vse tisto kar je presežno, kar je najlepše, kar je božje in to podarite tudi drug drugemu. Danes smo ljudje dobri in odprti in prav zato je božič nekaj posebnega.”

Že danes pa bo oče Primož Krečič obiskal bolnike v SBI in v župnišču odrtih rok sprejel tudi vse brezdomce, kjer jih bo čakalo božično kosilo, pozabil ni niti na starejše občane, ki jih je včeraj obiskal v domu upokojencev.

Zagotovo pa je potrebno izpostaviti letošnje jaslice, ki krasijo cerkev Marijinega vnebovzetja na Titovem trgu, ki predstavljajo Prešernov trg. Poleg vodnjaka Da Ponte jaslice krasijo tudi vrata Muda in stari del nekdanjega koprskega obzidja.

“Letošnje jaslice predstavljajo glavni trg skozi katerega se je nekoč prišlo v mesto. Pomemben del tega so prav vrata Muda in Da Pontejev vodnjak. Naše glavno sporočilo torej je, da je Jezus prišel tudi skozi naša glavna vrata in k nam prinesel lepoto in mir, ki ju želimo v našem mestu podariti vsem občanom in njegovim obiskovalcem,” je za eKoper povedal oče Primož Krečič.