DomovNoviceTudi zadnji Altroke Istra Gourmet Festival več kot navdušil

Tudi zadnji Altroke Istra Gourmet Festival več kot navdušil

Naši krajiNoviceProsti časTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprski Titov trg je minuli četrtek gostil še zadnji Altroke Istra Gourmet Festival v poletnem nizu.

Kulinarična tržnica z istrskimi jedmi, lokalnimi vini in drugo gurmansko ponudbo slovenske Istre Altroke Istra Gourmet Festival je na različnih lokacijah začinila zadnje četrtke v mesecu od junija do oktobra.

Kot je znano, so prvi Altroke Istra Gourmet Festival izvedli na dvorišču ob vinski kleti Vinakoper konec junija, nato so festival konec julija gostili v Marezigah, konec avgusta v Dekanih, sklepna prireditev poletnega niza pa se je minuli četrtek odvila na koprskem Titovem trgu.

Na približno 20 stojnicah so sodelovali bolj ali manj enaki ponudniki kot na minulih izvedbah, med njimi denimo Kantina Romano iz Popeter in Di Kappa Tartufi, restavracija Altroke´ in Koča na Kokoški, Okusi morje, gostilna Karjola in Vinska fontana, Okusi Istre, Vinakoper ter vinske kleti Santomas, Posestvo Brič, Vina Bordon, Vina Montis & Eco Laura in Vina Sartori, pa tudi pivovarna Varuh, Limoni Šik in Kavarna Triglav. Nekaj ponudnikov pa je tokrat na festivalu sodelovalo prvič, med njimi denimo gostilna Švab iz Hrastovelj, ki je v sodelovanju s Figa barom obiskovalce navdušila s fritto mistom, Kmetijska zadruga Agraria Koper, ki je postregla s pašto z domačo šalšo ter turistično in kulturno društvo Šparažin, ki so pripravljali domače dobrote, kot so bobiči in kroštoli.

Za prijetno večerno vzdušje je poskrbel lokalni glasbenik Lean Kozlar Luigi z bendom, ki je občinstvo navdušil z avtorskimi uspešnicami in zimzelenimi melodijami Danila Kocjančiča, Faraonov in drugih legendarnih avtorjev.

V Zavodu za mladino, kulturo in turizem Koper, ki so v sodelovanju z Društvom vinogradnikov slovenske Istre in drugimi soorganizatorji uspešno izvedli vse štiri festivale, so z odzivi zadovoljni, zato že razmišljajo o tem, da bi letos izvedli vsaj še en Altroke Istra Gourmet Festival.       

Foto: Jakob Bužan