DomovNoviceUčenca koprske glasbene šole dosegla odmeven uspeh na tekmovanju v Varaždinu

Učenca koprske glasbene šole dosegla odmeven uspeh na tekmovanju v Varaždinu

KulturaNaši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Glasbeno šolo Koper danes sestavljajo tri slovenske obmorske glasbene šole, in sicer koprska, izolska in piranska. Šola že več kot 70 let skrbi za kakovostno izobraževanje mladih glasbenikov v slovenski Istri, kar iz meseca v mesec dokazujejo številne glasbene nagrade in mednarodna priznanja njihovih učencev.

Te dni v Varaždinu poteka Mednarodno tekmovanje za pihala in trobila Woodwind & Brass. Učenca koprske glasbene šole sta s svojimi nastopi znova prepričala žirijo in v sklopu tekmovanja osvojila dve odmevni glasbeni nagradi.

Špela Babnik si je v kategoriji trobenta, kategorija C, priigrala 96,17 točke in prejela prvo nagrado ter na koncu osvojila prvo mesto. Za velik uspeh sta zaslužna tudi učitelja Mitja Bobič, ki je Babnikovo pripravljal na tekmovanje, in Luca Ferrini, ki je koprsko učenko na tekmovanju spremljal pri klavirju.

Učenec Rok Poljak si je v kategoriji trobenta, kategorija A, priigral 96,50 točke in prejel prvo nagrado ter se uvrstil na končno tretje mesto. Tudi Poljaka je na tekmovanje pripravljal Mitja Bobič, pri klavirju pa ga je spremljala učiteljica Jasna Jerman.

Foto: MOK, Glasbena šola Koper