DomovNoviceUkmarjev trg konec tedna prizorišče dveh koncertov

Ukmarjev trg konec tedna prizorišče dveh koncertov

KulturaNaši krajiNoviceTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Tudi ta teden bodo poletne večere v mestu popestrili številni glasbeni in kulturni dogodki. Že jutri se z glasbenima zasedbama Lamai in Bort Ross na Kapodistriasov trg vrača festival Poletje z biseri, konec tedna bosta na oder stopila še Luka Basi in Jan Plestenjak. Na svoj račun bodo prišli tudi najmlajši. Zaradi prireditev bo parkirišče na Ukmarjevem trgu zaprto za promet.

Pester kulturno-zabavni program v mesto vabi že danes, 20. julija. Ob 20. uri lahko v atriju Fakultete za humanistične študije prisluhnete zasedbi akademsko izobraženih glasbenikov Divanhana (Festival Jeff), uro kasneje pa na Martinčevem trgu uživate v predstavi Gledališke skupine Face, KD Slavec Solkan z naslovom Hamlet v domu onemoglih (Poletni gledališki večeri).

Jutri se v mesto znova vrača festival Poletje z biseri, ki bo tokrat postregel s pevskim duom Lamai in Bort Ross v spremljavi zasedbe Nomadi, v petek in soboto, 23. in 24. julija, pa bosta na Ukmarjevem trgu v okviru Restart tour Koper – Vrnimo dogodek ljudem nastopila Luka Basi in Jan Plestenjak. Zaradi organizacije prireditve bo v veljavi popolna zapora parkirišča na Ukmarjevem trgu, in sicer od četrtka, 22. julija, od 14. ure, do nedelje, 25. julija, do 21. ure.

Najmlajši si bodo tudi ta teden lahko ogledali niz predstav Alpe Adria PUF festivala lutkovnega in uličnega gledališča, v petek pa še predstavo Kdo je napravil Vidku srajčico? Družinskega gledališka Kolenc. V soboto bosta v okviru Glasbenih poslastic v mestni kavarni Golden Loggia nastopila Ana Pilat in Tiziano, v nedeljo pa v okviru Primorskega poletnega festivala še Ana Vipotnik in Igor Leonardi.

Več si preberite na: https://visitkoper.si/prireditve/.