DomovNoviceUlična košarka to soboto v Kopru

Ulična košarka to soboto v Kopru

Naši krajiNoviceProsti časSlovenijaŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Pridružite se turnirju ulične košarke 2023. Turnir je namenjen vsem mladim, ki jim šport in zabava pomenita ritem življenja. Kvalifikacijski turnirji potekajo že vse od meseca maja v različnih mestih po Sloveniji, pred vrati pa je tudi kvalifikacijski turnir v Kopru, ki se bo odvil v soboto, 1. julija, na parkirišču Supernova Mercator centra.

Ulična košarka je projekt, ki se po različnih krajih po Sloveniji izvaja že od začetka devetdesetih let. Gre za igro dveh trojk na en koš, pri čemer je najpomembnejše pravilo poštena igra, saj si igralci tekmo sodijo sami.

Letos se na pobudo Športne zveze Koper projektu pridružuje tudi mesto Koper. Turnir bo v soboto, 1. julija, ob 11. uri na parkirišču Supernova Mercator centra v Kopru. Namenjen je predvsem osnovnošolcem od 4. razreda dalje in srednješolcem, lahko pa se ga udeležijo tudi odrasli.

Namen projekta je spodbujanje mladih h gibanju in promociji zdravega preživljanja prostega časa. V septembru se bodo najboljše ekipe s kvalifikacijskih turnirjev pomerile med seboj na velikem finalnem turnirju v Ljubljani.

Udeležba na turnirju je brezplačna, vendar se je za sodelovanje na športnem dogodku treba prijaviti do četrtka, 29. junija, preko spletnega obrazca.

Podrobnosti tekmovanja najdete v razpisu na tej povezavi.

Partnerji projekta Športne zveze Ljubljana sta Športna zveza Koper in Supernova Mercator Koper.

Foto: Športna zveza Koper