DomovNaši krajiUmrl je nekdanji koprski župan Dino Pucer

Umrl je nekdanji koprski župan Dino Pucer

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

V 80. letu starosti sej je poslovil nekdanji koprski župan in dolgoletni predsednik Društva oljkarjev slovenske Istre Dino Pucer. Žalna seja bo v četrtek, 5. marca, ob 15. uri v Pretorski palači v Kopru, kjer bo od srede do petka odprta tudi žalna knjiga.

Dino Pucer se je rodil v Trstu, 26. novembra 1940, odraščal pa je v Pučah, v pristni istrski družini. Kasneje se je preselil v Ankaran, kjer je preživel večji del svojega življenja. Po izobrazbi je bil diplomirani ekonomist. Dolga leta je vodil carinsko upravo v Kopru, še pred tem pa je več kot 25 let delal kot manager v različnih gospodarskih družbah, med drugim v koprski Agrarii, sežanski Preskrbi in v podjetju Kras Sežana. Kariero gospodarstvenika je kronal kot direktor SOZD Timav.

Bil je poslanec slovenske skupščine in član centralnega komiteja Zveze Komunistov Slovenije. Leta 1999 je bil izvoljen za koprskega župana, mandat je zaključil leta 2002. Do leta 2004 je bil svetnik koprske mestne občine, nato pa je odstopil.

Že pred upokojitvijo se je začel resno ukvarjati z oljkarstvom, ne le v družinskem oljčniku na Beneši pri Ankaranu, temveč tudi kot soustanovitelj in dolgoletni predsednik Društva oljkarjev slovenske Istre. Bil je tudi med ustanovnimi člani Lions cluba Koper-Capodistria.

Foto: Jaka Jeraša