DomovNoviceV brošuri zbrane vse storitve socialnega varstva za starejše v MOK

V brošuri zbrane vse storitve socialnega varstva za starejše v MOK

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Projektni svet Koper – zdravo mesto je pripravil prav posebno brošuro, ki na enem mestu združuje vse ključne informacije o storitvah in programih socialnega varstva za starejše v Mestni občini Koper. Ta bo povsem brezplačno na voljo na sedežu različnih društev, organizacij, zavodov in podjetij, ki v koprski občini delujejo na področju sociale, zdravstva in izobraževanja, dostopna pa je tudi v elektronski obliki.

Skupaj za starejše z italijansko različico Insieme per gli anziani združuje vse ključne informacije o bogati mreži storitev in programov socialnega varstva, ki so v Mestni občini Koper namenjeni starejšim. Poleg kratkega opisa programov in vsebin vsebuje tudi kontaktne številke, ki bodo uporabnikom nedvomno olajšale dostop do teh storitev.

Brošura bo na voljo na različnih lokacijah po občini, in sicer na sedežu društev, ki se prijavljajo na občinske razpise s področja sociale in zdravstva, sedežu društev upokojencev v Mestni občini Koper, Centra za socialno delo Koper, Območne izpostave Rdečega križa Slovenije, Škofijske Karitas Koper, sklada Silva, Centra dnevnih aktivnosti, v Zdravstvenem domu Koper, Splošni bolnišnici Izola, Obalnih lekarnah Koper, Gledališču Koper, Glasbeni šoli Koper, Marjetici Koper in Javnemu zavodu za šport ter sedežih vseh krajevnih skupnosti, vrtcev, osnovnih in srednjih šol, Univerze na Primorskem in Univerze za tretje življenjsko obdobje – Društvo Pristan. Dostopna je tudi v avli Mestne občine Koper in v elektronski obliki na povezavah Skupaj_za_starejse_tisk in Skupaj_za_starejse_ITA_tisk.

Prve pakete brošur so razdelili minuli teden, pri tem je koordinatorki projektnega sveta Koper – zdravo mesto Andreji Poklar pomagala koprska podžupanja Olga Franca, sicer aktivna članica projektnega sveta, ki je vesela, da so dejavnosti projekta naposled stekle. V načrtu je še veliko podobnih akcij, programov in vsebin, katerih osnovni cilj je spodbujati občane k bolj aktivnemu in zdravemu življenju.