DomovNoviceV CMK-ju bodo novembra navduševali mladi glasbeni talenti

V CMK-ju bodo novembra navduševali mladi glasbeni talenti

KulturaNaši krajiNoviceProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Predzadnji mesec letošnjega leta bo mladinski sektor Zavoda za mladino, kulturo in turizem Koper posvetil predvsem mladim glasbenim talentom. Nadaljuje se namreč tradicionalni natečaj za mlade, neuveljavljene glasbene skupine CMK Studio Live, prvič letos pa tudi celostne rap delavnice s priznanim slovenskim raperjem, Drillom.

V soboto, 2. novembra, bo v Centru mladih Koper (CMK) že drugi kvalifikacijski večer natečaja CMK Studio Live, na katerem se mlade glasbene skupine potegujejo za brezplačno snemanje v CMK studiu ter brezplačno snemanje videospota. Zadnji kvalifikacijski večer bo 9. novembra, medtem ko se bo finalni večer odvil v petek, 29. novembra. Vabljeni na Gregorčičevo 4 ob 20. uri.

Letošnja novost bo poskrbela tudi za mlade raperje. Cikel delavnic Hip Hop tečaj z Drillom bo vzhajajočim talentom približal znanja ter veščine, vse od glasbene zasnove do produkcije in prodaje. Tečaj bo gostoval četrtni mladinski center MCMC, in sicer od 29. do 31. oktobra, od 5. do 7. novembra ter od 12. do 14. novembra. Delavnice se bodo začele ob 17. uri na Cesti na Markovec 65/a.

Da bo november precej rapersko obarvan priča tudi dejstvo, da se bosta v petek, 8. novembra, ob 20. uri na CMK-jevem odru pomerila raperska velikana Faaker in Burke.

Na svoj račun bodo prišli tudi alternativci težjih glasbenih zvrsti, ki bodo 16. novembra lahko prisluhnili zasedbam Ater Era, Claustrum ter Slugpit. Koncert se bo začel ob 20. uri v Centru mladih Koper, na Gregorčičevi 4 v Kopru.

Več informacij in celoten program se nahaja na povezavi.

Foto: CMK