DomovNoviceV juliju bo Koper obiskalo enajst potniških ladij

V juliju bo Koper obiskalo enajst potniških ladij

Naši krajiNoviceSlovenijaTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Na koprskem potniškem terminalu je za julij napovedanih enajst prihodov potniških ladij, ki bodo popestrile daljše vroče julijske dneve. V drugi polovici meseca, natančneje v torek, 23. julija, bosta v Kopru privezani kar dve potniški ladji, Azamara Pursuit in Azamara Journey, ladjaraja Azamara Club Cruises.

V sredo, 3. julija, bo kot prva v mesecu k nam iz Splita priplula potniška ladja Norwegian Viva, ladjarja Norwegian Cruise line. Morska lepotica nove dobe bo na krovu prevažala kar 3.250 potnikov in 1.400 članov posadke.

V soboto, 6. julija, se bo na potniškem terminalu privezala potniška ladja Marella Explorer 2, ladjarja Marella Cruises.

V soboto, 13. julija, je na potniškem terminalu napovedan prihod potniške ladje Mein Schiff 6, ladjarja TUI Cruises. Ladja bo v Koper priplula tudi v soboto, 27. julija.

V nedeljo, 14. julija, bo k nam priplula potniška ladja Viking Sea, ladjarja Viking Cruises. Na potniškem terminalu se bo privezala tudi v torek, 30. julija.

V nedeljo, 21. julija, na potniškem terminalu pričakujemo manjšo luksuzno potniško ladjo Sea Dream II, ladjarja Sea Dream Yacht Club.

V ponedeljek, 22. julija, se bo na potniškem terminalu privezala Marella Explorer, ladjarja Marella Cruises. Krajše razdalje so ena od značilnosti ladjarja Marella Cruises, ki svoja potovanja načrtuje na način, da potniki manj časa preživijo na morju in več na posamezni destinaciji. Na tak način jim omogočijo več časa za spoznavanje značilnosti kraja in države.

V torek, 23. julija, bosta potniški terminal krasili kar dve potniški ladji, in sicer Azamara Pursuit in Azamara Journey, ladjarja Azamara Club Cruises.

V sredo, 24. julija, bo v Koper iz Ravenne priplula potniška ladja Norwegian Pearl, Norwegian Cruise line. Poslikana morska lepotica lahko na svojem krovu prevaža kar 2.400 potnikov in 1.070 članov posadke.

Mestna občina Koper v sodelovanju z Zavodom za mladino, kulturo in turizem tudi v letošnji sezoni prihodov potniških ladij ob vsakem prihodu ladje na potniški terminal pripravi dnevne novice, v katerih lahko potniki izvejo vse najbolj zanimive in aktualne informacije o samem mestu in njegovem podeželju, trgovinah, gastronomski ponudbi ter turističnih krajih, ki jih lahko v času postanka ladje obiščejo.

Foto: MOK